Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται στον ΕΟΠΠΥ (Εθνικό Οργανισμός Παροχής Περίθαλψης Υγείας) η Οργάνωση ΥΓΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕ Κοζάνης έχει να επισημάνει τα εξής:
1. Οι ατελείωτες ουρές της νύχτας που παρατηρούνται στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥ στην ΠΕ Κοζάνης, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με τους ασφαλισμένους να συνωστίζονται σε ανεπαρκείς χώρους και υποδομές επιδεινώνουν την ήδη εκρηκτική κατάσταση στον χώρο της υγείας.
Οι πολίτες της πόλης και της χώρας μας προσπαθώντας να εξυπηρετηθούν από το απαράδεκτα μειωμένο ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζουν μία ανάλγητη συμπεριφορά που προσβάλει την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους.
 
2. Η πολιτική των μνημονίων στον χώρο της Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ο νέος Υπουργός συνεχίζει το καταστρεπτικό έργου του κ. Λοβέρβου, Στην πρώτη κιόλας συνάντησης του Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους διοικητές των νοσοκομείων, τέθηκε σοβαρά το ζήτημα της άμεσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.
Οι αλλαγές των οργανισμών αφορούν περικοπές χιλιάδων θέσεων προσωπικού και κρεβατιών, καταργήσεις τμημάτων και κλινικών σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων αλλά και μείωση του αριθμού των διευθυντών στο ΕΣΥ. Οι εντολές που έφτασαν στα νοσοκομεία από τους διοικητές ΥΠΕ είναι, μέσα σε 48 ώρες, να έχουν ολοκληρώσει με τις προτεινόμενες αλλαγές για να προχωρήσει n εφαρμογή των νέων οργανισμών.
3. Επίσης γεννιούνται μεγάλα ερωτηματικά σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και τον τρόπο λειτουργίας του στο μέτρο που το μόνο του αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία των πολιτών.
-Αλήθεια πόσες μέρες χρειάζονται για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΕΟΠΥΥ;
-Ποιος και τι εμποδίζει την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ;
-Πόσοι γιατροί θα είναι τελικά στον ΕΟΠΥΥ για την σωστή και έγκαιρη εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων ασφαλισμένων;
-Τι γίνεται με τα εργαστήρια του ΙΚΑ; Θα συνεχιστεί η «ώθησή» τους στα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα;
- Γιατί τινάζουν στον αέρα ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβανομένου, εξυπηρετώντας μʼ αυτόν τον τρόπο την ευκολότερη και γρηγορότερη ιδιωτικοποίηση της υγείας;
Το είπαμε προεκλογικά παλεύοντας για τα ζητήματα Υγείας.
Το λέμε και σήμερα εξακολουθώντας να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα δημόσιο, κοινωνικό σύστημα υγείας, για όλο τον λαό με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους γι΄ αυτό, γιατρούς, νοσηλευτές, τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας αλλά κυρίως τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή όλους τους πολίτες, να αντιπαλέψουν την μνημονιακή πολιτική που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: