η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

κόβουν από τον κόσμο για να πληρώσουν τους τοκογλύφους. Ορίστε που θα πάνε τα λεφτά του νέου δανείου

Αυτό είναι το PSI τους

Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο - προσθέτουν - είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;;;)!
Και συμπληρώνουν: Για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα «εξασφαλίσει» μισθούς και συντάξεις...) πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο (που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα)
και νέα δανειακή σύμβαση (με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές)...
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Γιατί θέλουν το νέο δάνειο; Πού θα το διοχετεύσουν; Ποιος θα το πληρώσει; Και τι θα μείνει στο λαό;
Ιδού:
α) Από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, τα 30 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στους κατόχους ομολόγων, δηλαδή σε τραπεζίτες και ιδιώτες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στο PSI.
β) Από τα 100 δισ. ευρώ που μένουν, είναι ομολογημένο ότι τα 39 δισ. ευρώ θα πάνε στις ελληνικές τράπεζες για την «ανακεφαλαιοποίησή τους». Ομως, τόσο στις 3/11/2011 όσο και στις 22/11/2011 ο Βενιζέλος έχει μιλήσει για ένα επιπλέον πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ που και αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, θα διοχετευτεί στις τράπεζες για την «ενίσχυση της ρευστότητάς τους».
Αλλά αυτά τα χρήματα για το επιπλέον «πακέτο» από πού θα βρεθούν; Από το δάνειο; Δεν το ομολογούν...
*
Επομένως:
γ) Στην «καλύτερη» περίπτωση από το αρχικό δάνειο των 130 δισ. ευρώ δεν θα απομείνουν παρά 61 δισ. ευρώ,
ενώ στη δεύτερη περίπτωση από τα 130 δισ. ευρώ μένουν μόλις 31 δισ. ευρώ...
(Σημειωτέον: Είτε από τα 61 δισ. είτε από τα 31 δισ. που θα απομείνουν, δεν αφαιρούμε τα 10 - 15 δισ. ευρώ με τα οποία θα ενισχύσουν, όπως... υπόσχονται, τα ασφαλιστικά ταμεία για το αντίστοιχο «κούρεμα» που θα υποστούν)...
*
Δέστε τώρα τη μεγάλη απάτη,
το θεόρατο ψεύδος
που κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα τους ότι «παίρνουμε το δάνειο - όπως λένε - για να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις»:
δ) Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου στη βάση των αποφάσεων της 26ης Οκτώβρη και του PSI, μόνο το 2012 (δείτε το σχετικό πίνακα) οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα ανέρχονται σε 88,488 δισ. ευρώ!
Αρα, το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ (που στην πραγματικότητα είναι είτε 61 δισ. είτε 31 δισ. ευρώ - ανάλογα με το τι θα καταβροχθίσουν οι τραπεζίτες)
θα πάει όλο μα όλο σε τόκους και σε χρεολύσια! Θα πάει όλο, μα όλο, σε δανειστές, σε τοκογλύφους και σε κερδοσκόπους για την αποπληρωμή παλιότερων τοκογλυφικών!
*
Αυτή είναι η αλήθεια:
Από το δάνειο
- που για τη σύναψή του «πρέπει» να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να εξαϋλωθεί ο λαός της -
ούτε ένα ευρώ, ούτε μια πεντάρα δεν πρόκειται να πάει σε μισθούς και συντάξεις!
Αντίθετα:
Θα είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που θα κληθούν να «παραιτηθούν» από μισθούς και συντάξεις, να ληστευθούν για μια ακόμα φορά και τα «κλοπιμαία» από τη λαϊκή ληστεία να προστεθούν σε ό,τι θα έχει απομείνει από το νέο δάνειο
(αφού πρώτα θα το έχουν ξεκοκαλίσει τραπεζίτες, επιδοτούμενοι βιομήχανοι και επιχορηγούμενοι κεφαλαιοκράτες)
ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των τόκων και των χρεολυσίων, ύφους 88,5 δισ. ευρώ
- ποσό που είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερο του εναπομείναντος δανείου -
το οποίο η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κατοχυρώσει μέσω του προϋπολογισμού ότι θα καταβληθεί εντός του 2012 σε δανειστές, τοκογλύφους, κερδοσκόπους και λοιπούς «σωτήρες»!
Να, λοιπόν, για ποιους προορίζεται και το νέο τους δάνειο.
Να ποιων τα συμφέροντα εξασφαλίζει το PSI τους.
Και να για ποιους συγγράφεται το νέο τους μνημόνιο και η νέα τους δανειακή σύμβαση με τα οποία
ο ελληνικός λαός παραχωρείται στην πλουτοκρατία από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ως ενέχυρο, με την ταμπέλα του είλωτα, για τα επόμενα εκατό χρόνια!

του Ν. Μπογιόπουλου από το rizospastis.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε μεγάλε Μπογιοπουλε. Παιδί του λαού. Για πες μας ρε μεγάλε Μπογιόπουλε όταν παίρναμε τα λεφτά αυτά και τα κάναμε μίζες, μισθους, συνταξεις, εξοπλιστικα, προνοιακα επιδοματα, μαγνητικες, αξονικες, αναπηρικες συνταξεις και άλλα πολλά τότε δε ξέραμε με τι τόκο δανειζόμασταν; Ωραίο κομμουνισμό ονειρεύεστε ρε. Παίρνουμε δάνεια και μετά βγαίνουμε στα κεραμίδια και κραζουμε τους δανειστες μας για τοκογλυφους. Αυτο δεν ειναι κομμουνισμος Μπογιόπουλε. Αυτό είναι είπα μια μαλακία να περάσει η ώρα...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Φίλτατε! Μπογιόπουλος ΔΕΝ είμαι, αλλά θά'θελα να σου πω δυο ...φωνήεντα.
Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν θεωρώ το εαυτό μου υπεύθυνο για όλα όσα αναφέρεις παραπάνω, που σημειωτέον τα επικαλούνται οι ΠΑΣΟΚΟΙ (πρώην πρασινοφρουροι) για να χρήσουν συνυπεύθυνο στην κλεψιά τους τον λαό. Και από τη στιγμή που καμιάς πουτ@νας γιος δεν δικάζεται και δεν καταδικάζεται για την καταλήστευση της χώρας, ΕΓΩ γιατί πρέπει να είμαι ο μ@λάκας που θα πληρώσει; Γιατί αυτήν την ληστεία θα πρέπει να την ξεπληρώσει ο συνταξιούχος που πάλευε μια ζωή και τώρα θα πρέπει να τους χαρίσει τα λεφτά του;Ξέρουμε ποιοί τα φάγαν, ξέρουμε ποιοί γελάν πίσω από τις πλάτες μας. ε! ας τους πιάσουν εάν θέλουν τα σώσουν τη χώρα και ας ξεπληρώσουν με τις παχυλές περιουσίες τους. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...

Όσον αφορά την ευθύνη μας, για το ότι τους αφήσαμε να επιδοθούν στο φαγοπότι, είναι υπαρκτή, αλλά είναι άλλη κουβέντα και σίγουρα δεν έχει σχέση με τις δουλοπρεπείς δανειακές συμβάσεις που υπογράφουν οι δοσίλογοι.