η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

κι αν τους δικάσουν (που δεν το βλέπω) τί θα αλλάξει πια;

τη διαταγή τους την εκτέλεσαν, κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό και ακόμη ο ένας το παίζει πρόεδρος και ο άλλος υπουργός. Η μόνη τιμωρία του -εφόσον έχουν μια στάλα φιλότιμο και ψυχή- θα είναι να βλέπουν το "έργο" τους στους δρόμους και στα κανάλια της χώρας μας: αστέγους να πεθαίνουν από το κρύο, ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια και τους νέους μας να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά. ΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, αυτοί έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι και η ιστορία θα τους το ...αναγνωρίσει. Όσο για μας, ας προσέχαμε και ας προσέχουμε στο μέλλον. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΝΤEΤΑΛΜΕΝΟΥΣ. Το άρθρο από το newsit.gr

Στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα – Παραπέμπονται Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου;
Η δικογραφία για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Τι θα γίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, θα διαβιβάσει αύριο στη Βουλή τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), την οποία χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβ
ιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει αύριο τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.
Η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, σημείωσαν χθες εισαγγελικοί κύκλοι.
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις υποθέσεις της Siemens, του Βατοπεδίου και της προμήθειας των υποβρυχίων, όπου ενώ οι δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, η εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν παράλληλα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: