η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης. Όλες στη 48ωρη Απεργία και στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ

Νέα γυναίκα, εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη
Η κυβέρνηση εν όψιν της ολοκλήρωσης της ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου» μέχρι τις 30 Ιούνη, χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά την κατασκευασμένη κινδυνολογία για το ενδεχόμενο να πτωχεύσει η χώρα, με στόχο να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Αυτό το αντιλαϊκό έκτρωμα αποτελεί το νέο όχημα των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, για να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να μειώσουν παραπέρα τους μισθούς των εργαζομένων.

Η κρίση που επικαλούνται δεν είναι αποτέλεσμα «κλεφτών» και «κακών» διαχειριστών, δεν είναι κρίση χρέους. Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες.
Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας:
-Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου, παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια.
-Δεν πέφτουμε στην παγίδα των δημοψηφισμάτων του αποπροσανατολισμού, της δήθεν «άμεσης δημοκρατίας».
Η επιλογή της πλουτοκρατίας να ρίχνει καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες μας, να μας στερεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μας σπρώχνει στην ανεργία και στη φτώχεια, να μας κόβει μισθούς και συντάξεις, να καταδικάζει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας δεν είναι μονόδρομος.
Σε όλους αυτούς που μας έχουν κηρύξει πόλεμο απαντάμε με την κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αυταπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών της νεολαίας και των γυναικών που έχει μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, τα κόμματα που τα υπηρετούν και την ΕΕ, απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μʼ ένα μέτωπο πάλης που παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας όπου οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγουν σε αυτή τη χώρα.
Σε αυτό το μέτωπο πάλης εμείς οι γυναίκες θα είμαστε παρούσες μέχρι να απαλλαγούμε από τους βιομηχάνους, νʼ απαλλαγούμε από τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, νʼ απαλλαγούμε από μνημόνια και τρόικες, νʼ απαλλαγούμε απʼ όλα τα αρπακτικά του μόχθου μας.
Καλούμε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να δώσουν μαζικό παρόν στη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 στις 10:30 το πρωί στον Πεζόδρομο Κοζάνης και την Τρίτη 28/6 στις 8:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: