Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από πλήθος πολιτών το άνοιγμα των διοδίων του Πολυμύλου!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
 
Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωση η σημερινή κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και του νομού Ημαθίας για την κατάργηση των διοδίων. Η κινητοποίηση έγινε σε συντονισμό  με τις πανελλαδικές επιτροπές και αφορούσε άνοιγμα των διοδίων σε ολόκληρη τη χώρα.
Μαζική (πάνω από 150 άτομα) ήταν η παρουσία των πολιτών στη σημερινή κινητοποίηση με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποτελείται από νέους και νέες οι οποίοι πλήττονται από την ακρίβεια, την ανεργία και παράλληλα βλέπουν από την κυβέρνηση και την Τρόικα να τους προετοιμάζουν για ένα μέλλον χωρίς απολαβές χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και τελικά χωρίς ελπίδα!
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας, τα συνεργαζόμενα σωματεία ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης Δυτικής Μακεδονίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική αλληλεγγύη».
Το σημερινό άνοιγμα των διοδίων  που είναι το τρίτο κατά σειρά σε δυο μήνες αρχίζοντας από την παραμονή των Χριστουγέννων κράτησε πάλι δυο ώρες 16.00 μέχρι 18.00 το απόγευμα και αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους οδηγούς των αυτοκινήτων οι οποίοι χαιρετούσαν, κορνάριζαν, έκαναν το σήμα της νίκης και δήλωναν κι αυτοί παρόντες στις γραμμές αυτού του νέου και ραγδαία αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος βάσης, κινήματος ανυπακοής στην επιβολή ληστρικών χαρατσιών αλλά και υπεράσπισης των δημόσιων συγκοινωνιών, της δημόσιας παιδεία, υγείας και όλων των κοινωνικών αγαθών. 
Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και για δυο ώρες (9.00 πμ έως 11.00 πμ) η Επιτροπή Αγώνα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας κατέλαβε το ταμείο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ώστε να περνούν ελεύθερα χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι των  5 ευρώ οι ασθενείς.   
Η συγκλονιστική συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις δίνει την απάντηση που αρμόζει στην κυβέρνηση, στους μεγαλοεργολάβους των δρόμων και της υγείας αλλά και στα φερέφωνά τους που μιλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για «τσαμπατσήδες»  και για «τζάμπα μάγκες» αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι πρόκειται για ένα πλατύ, ανερχόμενο κίνημα πολιτών που διεκδικεί αγωνιστικά τα δικαιώματά του.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους του πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ημαθίας το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης για νέα Ανοιχτή, Λαϊκή Γενική Συνέλευση μέσα από την οποία θα αποφασιστούν, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, οι νέοι στόχοι και το νέο πρόγραμμα δράσης της Επιτροπής.
 

1 σχόλιο:

Delino είπε...

“Χάρων και Μένιππος”
Ο Χάρων, ο βαρκάρης που διαπόρθμευε τις ψυχές των νεκρών στις όχθες της Αχερουσίας, απαίτησε την πληρωμή του από τον ατυχή επιβάτη Μένιππο, ο οποίος ούτε ζωή επί γης διέθετε πλέον ούτε χρήματα.
Ο Μένιππος ήταν ο πρώτος αρνητής πληρωμής διοδίων, εισιτηρίων και λοιπών ναύλων.
Πέρασε στην αιωνιότητα με το “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.