Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Θίασος Λούκα Κατσέλη, «Ο Καραγκιόζης Νύφη»

Η Αλήθεια είναι ότι την ακούμε με ανοιχτό το στόμα, τον τελευταίο καιρό με την δυναμική της παρουσία (σίφουνας) στην ΤιΒι με ανήθικα θεατρικό τρόπο καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες, στους είλωτες που εργάζονται για ένα ξεροκόμματο, με την δήθεν διαπραγμάτευση-μάχη που δίνει με την τρόικα σε ότι αφορά τα εργασιακά….
Οι νέες εργασιακές ρυθμίσεις, που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκαν υπό μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή, ενισχύουν τη συλλογική διαπραγμάτευση υποστηρίζει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, η κυρία Λούκα Κατσέλη είπε ότι με τις νέες ρυθμίσεις και την εισαγωγή στο εργατικό δίκαιο της Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας δίνονται κίνητρα για νέες μορφές επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και σωματειακών εκπροσωπήσεων.

«Αποφύγαμε την πλήρη αποσυλλογικοποίηση, δεν αποδυναμώνονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και δεν γίνεται συνολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων»

Και αφού «Αποφύγαμε την πλήρη αποσυλλογικοποίηση…», ταυτόχρονα ζητά από τους κοινωνικούς εταίρους να βρουν… Λύση (!)

σημειώστε τη λέει η κ. Κατσέλη:
«Ζητάμε από τους κοινωνικούς εταίρους να βρουν λύση, να την κοινοποιήσουν στο ΣΕΠΕ και να συνάψουν μία συμφωνία συλλογική. Αν δεν υπάρξει συμφωνία ισχύει η κλαδική σύμβαση και τα μέρη έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη διαιτησία»

Διαιτησία… Ποια;

Για το ενδεχόμενο κάτω από τα 740 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Σύμβαση;

Η κ. Κατσέλη απαντά «Δυστυχώς είναι μία κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε, αλλά υπάρχουν κυρώσεις. Η ρύθμιση όμως που κάνουμε είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση» (Τέτοιο “αποφύγαμε”)

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά βαΐων και κλάδων αναγγέλθηκε από τα ΜΜΕ ότι πάει Βρυξέλλες να «δώσει τη μάχη για τα εργασιακά», να… διαπραγματευτεί (!), ανακοινώθηκε μέσω «έγκυρων κύκλων» ότι η «μαχητική» κα. Κατσέλη ζήτησε να δει τον επικεφαλής την Κομμισιόν και μέλος της Τρόικα κ. Σ. Ντερούζ, για να του καταθέσει (υποτίθεται) το νέο σχέδιο προτάσεων για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα, δημοσιογράφοι ζητούν από το γραφείο του κ. Ντερούζ να τους δώσει κάποια στοιχεία, κάποιες λεπτομέρειες βρε αδερφέ, για την… συνάντηση.

Η επίσημη απάντηση του κ. Ντερούζ δια της Κομμισιόν:
1. Αρνήθηκε ότι υπήρξε συνάντηση, και
2. «η κ. Κατσέλη ζήτησε μόνης της το ραντεβού, όμως τίποτε δεν άλλαξε στα επί της ουσίας»

Τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζονταν καν η θεατρική παράσταση της κας Κατσέλη, διότι, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υπονομεύονται επισήμως, σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφο 7 του Μνημονίου, που αναφέρει καθαρά και ξάστερα και υπεγράφη από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ:

«Οι όροι των ειδικών Ομοιοεπαγγελματικών – Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και των Γενικών Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και οι όροι των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Γενικών Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι καταργείται η «βάση» που δίνει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση και που εκεί πάνω μπορούν να «χτίζονται» οι κλαδικές και οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Η πρόβλεψη αυτή, σε συνάρτηση με τη δυνατότητα που δίνεται στους εργοδότες να μην προσέρχονται στη διαιτησία (ΟΜΕΔ) (άρθρο 2 παράγραφος 9α) στην πράξη οδηγεί στο να μην υπογράφονται ούτε καν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Αυτά για την αποκατάσταση του κύρους της Παράστασης «Ο Καραγκιόζης Νύφη»
Άεισιχτίρ!…

2 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Πότε θα πάρει ανάποδες ο "μπαρμπα Γιώργος", και ξέρεις τι ξύλο ρίχνει αυτός ε;
(προς αποφυγή παρεξηγήσεων τον μπαρμπα Γιώργο τον θείο του Καραγκιόζη εννοώ)

Ανώνυμος είπε...

Γαμήσι και άπλωμα στον ήλιο,ΤΩΡΑ.