Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

friend, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι βρωμούσι"!

Αρχή δια της πρώτης εμφάνισης απόψε του «ανανεωμένου», διασκορπισμένου στα μπαρ ελαφρωμένου από τα «βάρη» του παρελθόντος που απέφεραν θλάσεις στους …αγύμναστους διοργανωτές, φεστιβάλ νέων δημιουργών τραγουδιού Κοζάνης.
Ο Νικόλας που πήγε?
Ρώτησα, μήπως παλιότερα ο Άσιμος είχε κανένα παρατσούκλι που το χρησιμοποιούσαν, η Αλεξίου, ο Παπακωνσταντίνου και οι άλλοι φίλοι του και τώρα το ανακάλυψαν και οι διοργανωτές. Ρώτησα τον Δημήτρη, μήπως φωνάζαν τον Νικόλα Hellinophone. Ρώτησα και άλλους. Όχι μου απάντησαν.

Ε τότε ξανααναρωτιέμαι. Πού πήγε ο Νικόλας?

Παραθέτω την απάντηση της αρμοδίας αντιδημάρχου. «Πήραμε την απόφαση (σημειωτέον: χωρίς απόφαση Δ.Σ. της ΔΕΠΑΚ) γιατί θεωρήσαμε καλό για την ανάπτυξη του φεστιβάλ, καθώς δεν μπορούσαμε να αποκλείουμε εκ των προτέρων δημιουργούς που έχουν διαφορετικό στυλ από τον Νικόλα Άσιμο, να φύγει ο …διακριτικός τίτλος (άκουσον άκουσον) «Νικόλας Άσιμος».
«Διακριτικός τίτλος» ο Νικόλας Άσιμος? Τα παραλές τώρα…
Κι όμως, έτσι είναι γιατί εσείς, κάτι παραπάνω ξέρετε. Ήθελε η κάθε εκκολαπτόμενη Στέλλα ή Πάολα ή Μαρίκα να στείλει τραγούδι και την απέτρεπε ο διακριτικός τίτλος. Κρίμα τα κορίτσια. Από το πηχτό δάκρυ της απόρριψης (εκ των προτέρων πάντα) τους έφυγε το αιλάινερ ή πώς αλλιώς το λένε, και χάλασε το «πακέτο».
Είμαστε σοβαροί?
Ο κάθε νοήμων δημιουργός μπορεί να καταλάβει ότι ένα φεστιβάλ νέων δημιουργών με οποιονδήποτε τίτλο, διακριτικό και μη, του δίνει την ευκαιρία που ψάχνει να κάνει γνωστή τη δουλειά του. Αρκεί να τη σέβεται πρώτα ο ίδιος.
Και αν όπως λέτε κύριε υπεύθυνε της ΔΕΠΑΚ ότι οι συμμετοχές είναι 50% περισσότερες από πέρυσι να είστε σίγουρος ότι αυτό οφείλετε και στην δυναμική που προσέδωσε στο φεστιβάλ το όνομα Νικόλας Άσιμος. Εξάλλου ήταν και δικιά σας πρόταση, αν θυμάμαι καλά, που την παλέψατε μαζί με την προηγούμενη «ηγεσία» της αντιδημαρχίας πολιτισμού με νύχια και με δόντια για να την κάνετε πράξη. Και δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο – τρία χρόνια.
Τόσος, μόνο, καιρός πέρασε από εκείνες τις μέρες που με τεράστια αποθέματα πειθούς, προσπαθούσατε να πάρετε για εσάς αλλά και για όλους εμάς το πολυπόθητο «Ναι» των συγγενών του Νικόλα. Και έφτασε η ώρα που σας «τελείωσε»? Δεν τον θέλετε άλλο?
Και το ανακοινώνετε στον αδερφό του με ένα τηλέφωνο που ο ίδιος πήρε?
Μπράβο σας!!. Και εις ανώτερα!.
Άντε και του χρόνου μετονομάστε και τα «Λασσάνεια», Lazzania κατά το Hellinophone,
Και κάντε και μια πρόταση στο Δήμο Συκεών να μετονομάσει τα «Μερκούρεια», Μπακούρια γιατί κάτι πήρε το αφτί μου ότι και εκεί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συμμετοχές.
Ρεεεεεεε Νικόλα περνάς καλά εκεί πάνω…?


Το δικό μας σχόλιο: Νικόλα γράψ'τους στ'αρχίδια σου, όπου πάντα κρατούσες και για τους δικούς μας ντενεκέδες μια θέση V.I.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: