Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η σφαγή (αρκετά με τους ηλίθιους)

Την περασμένη Τετάρτη το Συμβούλιο της Επικρατείας συζήτησε την αίτηση ακύρωσης της ρυθμιστικής του κυνηγιού που είχε υποβάλλει ο κ. Α. Αγγελέτος εκ μέρους της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος και δικηγόρος της Ένωσης. Η ρυθμιστική του κυνηγιού καθορίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον περασμένο Αύγουστο και έχει ισχύ για την περίοδο 2009-2010.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη εισηγηθεί θετικά υπέρ της ακύρωσης της απόφασης καθώς η παρούσα ρυθμιστική δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις οι οποίες τίθενται από την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις σχετικά με την ύπαρξη τεκμηριωμένων επιστημονικών μελετών ως προς τον πληθυσμό των ειδών των ζώων, της επίδρασης του κυνηγιού στα είδη, της επίδρασης των χρονικών ορίων της κυνηγετικής περιόδου στην αναπαραγωγική ικανότητα των ειδών, κ.α.
Η αρμοδιότητα για το κυνήγι έχει πλέον μεταφερθεί στο νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όλα δείχνουν ότι η αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στην «ψυχαγωγική» δραστηριότητα του κυνηγιού θα είναι διαφορετική.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της προς την Ζωοφιλική και Οικολογική Ένωση Ελλάδος. Εκπροσωπώντας ογδόντα δύο σωματεία, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή τίθεται ενάντια στο «άθλημα» του κυνηγιού, όπως πολύ άστοχα έχει χαρακτηριστεί η κυνηγετική δραστηριότητα και δεν την αποδέχεται αφού διαταράσσει τις ισορροπίες της φύσης και προβαίνει σε ατελείωτες εκτελέσεις της πανίδας της χώρας μας χάριν ψυχαγωγίας. Το κυνήγι είναι μια βίαιη πράξη και δεν προάγει τον πολιτισμό μας και το σεβασμό προς τα άλλα όντα του πλανήτη αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Η πολιτεία οφείλει να αρνηθεί να δώσει επίσημη άδεια εξόντωσης τεράστιου αριθμού θηλαστικών και πουλιών για την προσωπική ευχαρίστηση των κυνηγών.
Καλούμε την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, να λάβει υπόψη της ότι η ανάγκη προστασίας της πανίδας της χώρας μας είναι επιτακτική. Η πολιτεία, μέσω του υπουργείου, πρέπει να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν. Καλούμε την πολιτεία να δείξει με έμπρακτο τρόπο την προστασία και το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να αποκηρύξει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.
Εκτιμώντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Υπουργός Περιβάλλοντος και αναγνωρίζοντας τη διαφορετική στάση της από αυτή των προηγούμενων υπουργών απέναντι στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, ζητάμε να σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας και να μην πράξει όπως όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί. Είναι καιρός η χώρα μας να στηρίξει τα αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων και των φιλόζωων πολιτών που μέχρι τώρα έχει αγνοήσει και να απορρίψει τη ψυχρή δολοφονία ζώων και τις πράξεις που δεν προάγουν τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και το σεβασμό προς τη φύση.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Δελτίο τύπου)
Για περισσότερες πληροφορίες: 6972004963

Μία λύση που προτείνω είναι να χωριστούν οι κάφροι σε δύο ομάδες και να ...κυνηγιούνται μεταξύ τους. Ε! Δεν θα μας λείψουν κιόλας τα κελεπούρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: