Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

O ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την πρόταση ΣΥΝ. Χωρίς αρχηγό το ψηφόδελτιο

... και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να διεκδικήσουν με σταυρό προτίμησης την εισόδό τους στη Βουλή.
Επιφυλάξεις -αλλά όχι άρνηση - εξέφρασε μόνο η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η οποία θα ανακοινώσει τη θέση της τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε το απόγευμα της Κυριακής με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Αρειο Πάγο και από τις έντεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει επικεφαλής.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.
Σε ανακοίνωσή της η ΚΠΕ, αναφέρει τα εξής για την απόφασή της:
1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.
2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.
3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.
4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ο Φ. Κουβέλης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας.
ΣΧΟΛΙΟ: Τελικά ανταποκρίθηκε στο προηγούμενο σχόλιό μας η ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη "καλαισθησίας" στο ψηφοδέλτιο -με αποτέλεσμα οι χάρμα οφθαλμών εκπρόσωποι του δικομματισμού (Καϊλή, Ράπτη) να ... μην έχουν αντίπαλο- και μετά από μέρες διαβουλεύσεων και αντεγκλίσεων να παρουσιάσουν το παραπάνω ψηφοδέλτιο (φωτό) αποτελούμενο από τον Αλέξη και τις συνιστώσες του!!! ΔΑΓΚΩΤΟ λοιπόν (τί να πρωτοδαγκώσεις;)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ

delino είπε...

Διαφωνώ όχι με το αν υπάρχει επικεφαλής ή όχι, αλλά με την ανικανότητα να συμφωνήσουν και να ορίσουν επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο.
Τόσο πολύ νιάζονται για τις καρέκλες; Δεν αρμόζει σε αριστερό κόμμα αυτή η φαγομάρα για την καρέκλα!
Έκαναν την ανάγκη - θέση και δεν μου φαίνεται να είναι θέση από φιλοσοφία!

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για δημοκρατική ευαισθησία ή για κάποια πολιτική φιλοσοφία. Το αντίθετο, η απόφαση αυτή δείχνει ότι υπάρχει μία νέα Αυλή που δέχεται να υπηρετήσει ο,τιδήποτε το παράλογο επινοήσει ο Αρχηγός και δεύτερον ότι εμάς τους απλούς, παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας γράφουν κανονικά στα παλιά τους υποδήματα και μας θεωρούν δεδομένους. ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ!

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Έτσι είναι. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ! Το χιούμορ πολλές φορές δεν μπορεί να κρύψει ή να καλύψει την πικρία και την απογοήτευση. Όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε καμιά περίπτωση δεν αρμόζουν σε ένα κόμμα-συνασπισμό που εκπροσωπεί τη δημοκρατική αριστερά στη χώρα μας. Ελπίζω τουλάχιστον ο τραγέλαφος αυτός να μην είναι και τι κύκνειο άσμα μιας φιλόδοξης και ελπιδοφόρας προσπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας ως τι θα ανέβη στην έκθεση της Θεσσαλονίκης; Ή θα ανέβουν και οι έντεκα ίσοι;
Την ώρα που όλοι λένε "Ανανέωση" στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κουμάντο τα γερο-κούφαλα.
Και ύστερα σου λένε Ανανεωτική Αριστερά!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ο ηθικός αυτουργός σε ένα έγκλημα είναι και αυτός που επωμίζεται την ευθύνη και δέχεται την τιμωρία. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συντελείται ένα έγκλημα. Μια επίθεση κατά του ελληνικού λαού, κατά των εργαζομένων, κατά της ζωής ΟΛΩΝ μας. Η λαίλαπα της Νέας Διακυβέρνησης συνέχισε το καταστροφικό έργο των «σοσιαλιστικών» κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ φέρνοντας την Ελλάδα στο … «δεν πάει άλλο!». Και αντί αυτό το «δεν πάει άλλο» να δώσει το έναυσμα, να είναι το εφαλτήριο αντίδρασης, αγώνα και διεκδικήσεων από την αριστερά γίναμε –τις τελευταίες μέρες- θεατές σε ένα κακόγουστο σήριαλ που θα μείνει στην ιστορία με τίτλο: Η ΚΑΡΕΚΛΑ. Καρέκλα εδώ, καρέκλα εκεί, καρέκλα παραπέρα και εν τέλει πολλές καρέκλες θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά δεν ξέρω εάν θα υπάρχουν πια ψηφοφόροι ... για να καθίσουν. Πραγματικά φιλότιμη η προσπάθεια –της τελευταίας στιγμής- του Αλέξη Τσίπρα και η έγνοια του για την ενότητα, αλλά νομίζω ότι μερικές φορές από την ενότητα (και γι’ αυτή) φτάνουμε στη …γελοιότητα. Η ελπίδα χιλιάδων Ελλήνων έγινε θέμα διακωμώδησης, έγινε δωράκι σε κάποιον τυχαίο ΓΑΠ, που υπόσχεται –και πάλι- να μας σώσει με την «πράσινη ανάπτυξη», που ταιριάζει και με το χρώμα του «ήλιου» του. Με λύπη και με δυσκολία και χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών μετά τη διακωμώδηση θα έρθει και η εκλογική απογοήτευση και στο τέλος ΚΑΙ η διάσπαση. Και για όλα αυτά φταίει κάποιος. Φταίνε κάποιοι, που ποτέ δεν συνειδητοποίησαν το ρόλο τους, τη θέση τους, και το τι πρεσβεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Οι εξελίξεις στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα ανέδειξαν τις εντονες εσωτερικές διενέξεις και την έλλειψη πολιτικών οραμάτων.Αποδείχθηκε οτι ο καθένας εκει, ενδιαφερόταν για την..καρέκλα και δεν υπολόγισαν καθόλου όλο τον κόσμο του, που αγωνιούσε για το τι θα γίνει.
Το αποτέλεσμα είναι ενα...''μπάχαλο'', ολοι είναι...επικεφαλής και όλοι είναι ωραίοι.Ολοι εχουν άποψη, αλλά δεν συμφωνούν πουθενά.
Ο πλέον περίεργος στην συμπεριφορά του, ηταν ο Αλαβάνος, που δεν ήθελε με τίποτε να εγκαταλείψει το...επικεφαλής! Τελικά, επέλεξε να μην είναι υποψήφιος.
Απο την σημερινή συνέντευξη Τσίπρα στην Θεσνίκη-λόγω ΔΕΘ- φάνηκε οτι είναι αδύναμος ο πολιτικός του λόγος και δεν μπορεσε να πείσει το ακροατήριο και τους πολίτες.Ανησυχεί ο ιδιος τουγια το απρόσμενο ενδεχόμενο ΜΗ εισόδου του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, ενδεχόμενο, που μέρα με την ημέρα παγιώνεται και μετά βίας αγγίζει το 3%!!!
Ο κόσμος της αριστεράς εχει κουραστεί με όλο αυτό θέαμα, που παρουσίασαν και θα προτιμήσει ψηφο στο Πασοκ, για να βγεί αυτοδύναμο.Και αυτό θα συμβεί, γιατί οι Αλαβάνος-Τσίπρας, ενω εχουν επιλύσει τα οικονομικά τους, δεν λογάριασαν καθόλου την κοινή γνώμη, και αυτη με την σειρά της θα ρίξει ψήφο αλλού!
Καταλήγοντας, είναι βέβαιη η μη είσοδος του Συν-Συριζα στην βουλή και αυτό να αποτελέσει μάθημα για ΑλαβάνοΤσίπρα οτι το κόμμα δεν είναι δικό τους, αλλά ενός κόσμου της ανανεωτικής αριστεράς, που εχει απογοητευθεί εντονα μαζί τους...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Δηλαδή (ανώνυμη taniasp) ο κόσμος της αριστεράς θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για ...αριστερή διακυβέρνησή;;;;;; (αρχίζω από το τέλος, γιατί γέλασα πραγματικά). Ο πολιτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι΄"αδύναμος" και δεν πείθει ε; ενώ του Γ.Α.Π. ΄τί να σου πώ .... για να καταλάβεις τί λέει (έδωσε ρέστα χθες στην Κοζάνη) πρέπει να δεις την αγγλική μετάφραση. Εντάξει όσον αφορά τις καρέκλες δεν αντιλέγω όντως δυασάρεστη η κατάσταση, αλλά να σκεφτούμε ότι στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούνε καρέκλες γιατί υπάρχουν και είναι διεκδικήσιμες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ αλλού (και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΠΑΣΟΚ -έτσι Αλέκα;-) δεν έχουν τέτοια προβλήματα, γιατί ποιός θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να διεκδικήσει πιασμένες με διαθήκη καρέκλες... (μαυρο-κοκκινοπρασινομπλε φίδι που τον έφαγε). Καλά είναι λοιπόν εκτός από την κριτική στους άλλους να βλέπουμε και τα του οίκου μας.