Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

να τα χιλιάσει τα εδώλια

Στο εδώλιο κάθισε σήμερα ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Α. Κοσματόπουλος για την «υπόθεση-στριγκάκια» – Μηνύτρια η υπάλληλος του Δήμου Χιονία Ανδρεάδου

 Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης κάθισε σήμερα ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος για την «υπόθεση-στριγκάκια», με τις πραγματικά απίθανες και πρωτοφανείς εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει το 2016 κατά δημοτικών συμβούλων του δικού του συνδυασμού.

Κατήγορος είναι η υπάλληλος του Δήμου Χιονία Ανδράδου, η οποία υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημάρχου, ο οποίος είχε αναφέρει και δημόσια πως η ίδια «καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα», ενώ είχε αφήσει σαφή υπονοούμενα για σχέση της και με τον τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Κουκάλη. O τελευταίος την απασχολούσε ως γραμματέα του για τρεις μήνες, μετά και την -αρχικά- σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος άρχισε να ζητά και εγγράφως από τον τότε αντιδήμαρχο να απομακρύνει την κυρία Ανδρεάδου από τη συγκεκριμένη θέση, κάτι που είχε αρνηθεί ο κ. Κουκάλης.
Να σημειωθεί πως βασικό στοιχείο της σημερινής διαδικασίας ήταν και η πειθαρχική (και όχι δικαστική) καταδίκη (σε αργία λίγων μηνών και διοικητικό υποβιβασμό μιας βαθμίδας) της εν λόγω υπαλλήλου για υπόθεση με ποσό 2.500 ευρώ, τα οποία δεν απέδωσε το 2007, επί δημαρχίας Δημοσθένη Κοκολιού, καθώς, (ως ταμίας του Δήμου Σερβίων), υποστήριξε πως δεν της δόθηκε το ποσό που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και τότε Κοινότητας για την καθημερινή της μετακίνηση στο Λιβαδερό.
Η ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησε από την αρχή μόνο το Kozanimedia, παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον,καθώς ως μάρτυρες κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Κουκάλης, Νίκος Τέτος, Θόδωρος Κυριακίδης και  Αντώνης Τσιτσιόκας.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο οποίος δεν ανέφερε το παραμικρό κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των μαρτύρων.
Να θυμίσουμε πως, μιλώντας σε διάφορα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Ο μεγάλος σαματάς γίνεται για το κόκκινο στριγκάκι… Δεν υπάρχουν πολλά και το κυνηγάνε όλοι»
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

από το kozanimedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: