Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Μετράμε πλέον ώρες για την τελική πολιτική σύγκρουση, που θα κρίνει το μέλλον αυτής της πολύπαθης χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.
Σ’ αυτή την πολιτική μάχη, συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικοί πολιτισμοί.
Αυτός του νεοφιλελευθερισμού και της βαρβαρότητας με όπλα του τα μνημόνια, την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και από την άλλη αυτός της ανατροπής που μαζί του συντάσσονται οι δυνάμεις της κοινωνίας και προτάσσει την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής και της εργασίας.
Ο ελληνικός λαός παίρνει την τύχη του στα χέρια του και ανοίγει καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία αυτής της χώρας.

Σ’ αυτή τη μάχη θα συναντηθούν όλες οι γενιές.
Της Εθνικής Αντίστασης, των Λαμπράκηδων, του Αντιδικτατορικού Αγώνα, των ανεκπλήρωτων οραμάτων της μεταπολίτευσης για δημοκρατία και δικαιοσύνη, του κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, των αγώνων της νεολαίας μας, των εργατικών διεκδικήσεων και κατακτήσεων.
Η 26η Ιανουαρίου θα είναι μία ημέρα νίκης του λαού, ένας θρίαμβος των δυνάμεων της εργασίας και του πολιτισμού.
Η αυριανή κυβέρνηση με κορμό την αριστερά, η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, Θα ξεκινήσει με τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποκαθιστώντας την δημοκρατία και τα δικαιώματα που καταστρατήγησαν οι μνημονιακές πολιτικές.
Με την κατάργηση των μνημονίων θα αρχίσει και μία άλλη σκληρή μάχη για βγει η πατρίδας μας από την παγίδα του χρέους, με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Με περίοδο χάριτος (moratorium) στην εξυπηρέτησή του.
Με την άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, θα μπει μπροστά το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας μας με τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση, τον θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα.
Ο κ. Σαμαράς προτείνει την συνέχιση της λιτότητας και την υποταγή της χώρας.
Δεν υπάρχουν πια διλήμματα, όπως δεν υπάρχει πισωγύρισμα στον κοινωνικό μεσαίωνα.
Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι το κλείσιμο της κάλπης και το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα είναι η νίκη του λαού μας.
Την επόμενη ημέρα αυτοδύναμος δεν θα είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοδύναμος θα είναι ο ίδιος μας ο λαός.


Το γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης