η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Πανηγύρια στις αγορές (στους τοκογύφους) προκαλεί η δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ


Ο διεθνής τύπος πανηγυρίζει για την άνοδο των χρηματιστηρίων ως αποτέλεσμα ότι η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και επομένως η εφαρμογή των μνημονίων φαίνεται να εξασφαλίζεται στην Ελλάδα. Αν η ΝΔ ήταν πράγματι μια δύναμη που θα αμφισβητούσε τη στρατηγική των μνημονιων τότε τα χρηματιστήρια δεν θα ανέβαιναν και ο διεθνής τύπος των αγορών δεν θα ήταν χαρούμενος. Συνεπώς, η αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ είναι ψεύτικη και για προεκλογική χρήση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός μνημονίου παρά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικά δημοσιεύματα διεθνούς τύπου. 
 
The New York Times/International Herald Tribune, Global Edition- Global Business with Reuters
"Global stocks and the euro gained Monday, after Greek opinion polls published over the weekend suggested that parties favoring the implementation of the country’s contested bailout agreement would be able to form a government after June 17 elections."
Οι μετοχές διεθνώς και το ευρώ κέρδισαν σε αξία την Δευτέρα, έπειτα από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα από τις οποίες φαίνεται ότι τα κόμματα που είναι υπέρ της εφαρμογής της διαφιλονικούμενης συμφωνίας διάσωσης της χώρας θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου.
BBC NEW BUSINESS
"Shares were boosted after a weekend poll in Greece showed growing support for a pro-austerity conservative party."
Οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν έπειτα από τις δημοσκοπήσεις του σαββατοκύριακου στις οποίες καταγράφεται ενίσχυση του συντηρητικού κόμματος,  υπέρμαχου της λιτότητας.
Bloomberg Businessweek
"The pound weakened for the first time in five days against the euro as Greek polls showed greater support for the pro-bailout New Democracy party before elections next month, damping demand for U.K. assets as a refuge."

Δεν υπάρχουν σχόλια: