Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Θεοφύλακτος - ομιλία για Προϋπολογισμό 2019: «Καταργούμε τη μείωση των συντάξεων και εφαρμόζουμε τα θετικά αντίμετρα!»

Προϋπολογισμός 2019:
1. Δεν κόβονται οι συντάξεις.
2. Υλοποιούμε τα θετικά αντίμετρα.
3. Άκυρη η καταστροφολογία της Ν.Δ.
4. Ξεπερνάνε τη φαντασία τα σκάνδαλα που βρήκαμε στις Εξεταστικές Επιτροπές, τώρα μπήκε σειρά στην χώρα.
5. Είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που σέβεται τον εργαζόμενο και το περιβάλλον.
6. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της χρήσης του όρου ‘Μακεδονία', από τους γείτονες, υπέρ της σύνθετης ονομασίας δηλ.
7. Θετικό το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για Δ. Μακεδονία και Ν. Κοζάνης - Άμεσα επίλυση της εκκρεμότητας της μετεγκατάστασης και απαλλοτρίωσης της Ακρινής.

Αναλυτικότερα η ομιλία του κ. Θεοφύλακτου:

 

Δεν κόβονται οι συντάξεις και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο του Προϋπολογισμού του 2019, μάλιστα θα δοθούν και μικρές αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους” ανέφερε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος κατά την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2019.
Ο Γιάννης Θεοφύλακτος επιτέθηκε σκληρά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεσκεπάζοντας την κινδυνολογία που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολιτευτική στρατηγική. “Οι συντάξεις δεν κόπηκαν, ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε, οι αξιολογήσεις κλείσανε, από τα μνημόνια βγήκαμε”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.
“Αντίθετα, ενεργοποιούμε τα θετικά αντίμετρα”:
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ
-Επιδότηση ενοικίου ή επιδότηση στις δόσεις στεγαστικού δανείου για 340.000 νέα ζευγάρια,
- μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι κάτω των 25 ετών.
- κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες και ΚΟΙΝΣΕΠ,
-προσλήψεις 3.200 εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’, καθώς και 4.500 στα προγράμματα Ειδικής Αγωγής.
-επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού.
Όλα αυτά θα τα γιορτάσουμε με ένα ποτήρι κρασί, μια και καταργείται και ο ειδικός φόρος στο κρασί!”, κατέληξε ο κ. Θεοφύλακτος για τα θετικά αντίμετρα.
Ο κ. Θεοφύλακτος υπενθύμισε πως «μέσα στα μνημόνια και με τόσες δυσκολίες και διαπραγματεύσεις, πετύχαμε την υγειονομική κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων ανασφάλιστων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει ‘’σαν τα σκυλιά στο αμπέλι’’». Οι πολίτες στηρίζονται πλέον από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Μέρισμα στο τέλος κάθε έτους.
Ο προϋπολογισμός είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακός, ανέφερε ο Βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος, τονίζοντας πως ‘εμείς πετυχαίνουμε υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη, με επιχειρηματικότητα που σέβεται τους εργαζομένους και το περιβάλλον’. Η ανάπτυξη μπορεί να μην είναι εντυπωσιακή αλλά είναι σταθερή. Ανοίγουν μαγαζιά και μειώνεται η ανεργία. Αυτή η ανάπτυξη δεν στηρίζεται στις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, ούτε στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα όπως επί των ημερών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Η χώρα μπήκε σε σειρά. Με την Κυβέρνησή μας και τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό κόπηκε μαχαίρι το πλιάτσικο, τα σκάνδαλα και η λεηλασία».
Ως μέλος των εξεταστικών επιτροπών ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε πως τα στοιχεία που εστάλησαν στην ελληνική δικαιοσύνη ξεπερνάνε την ανθρώπινη φαντασία, καλώντας παράλληλα τον κ. Μητσοτάκη «Να μην πετάει τη μπάλα στον δήθεν πατριωτισμό και να πει ξεκάθαρα πως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και της χρήσης του όρου Μακεδονία».
Κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Δ. Μακεδονίας και του Ν. Κοζάνης, εστιάζοντας στην θετική απόφαση του Υπουργού κ. Φάμελου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, αλλά και στην εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης και απαλλοτρίωσης της κοινότητας Ακρινής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η περιοχή έδωσε τα σπλάχνα της για τον εξηλεκτρισμό της χώρας και η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί δίπλα στους κατοίκους».

Βλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: