Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πλήθος κόσμου στη σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κοζάνη

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στη σιωπηρή διαμαρτυρία, που διοργανώθηκε από ομάδα πολιτών, θέλοντας να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην Κοζάνη, αλλά και σε όλη τη δυτική μακεδονία. Με αφορμή τον άδικο θάνατο ενός παιδιού, λόγω της μη ύπαρξης παιδιάτρου στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, οι πολίτες του νομού σε μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής μας αυθόρμητη κινητοποίηση, αποδεικνύουν τη δύναμη που μπορεί να έχουν οι πολίτες χωρίς το "πατρονάρισμα" κανενός πολιτικού φορέα ή οργάνωσης.Περίπου 3000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν απόψε από τους παρευρισκόμενους διαμαρτυρόμενους πολίτες οι οποίες σύμφωνα με τους διοργανωτές θα παραδοθούν στην Υπουργό Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου.
  • Διαβάστε το ρεπορτάζ από το VETOnews
  • Η δημοσίευση του zougla.gr για το θέμα

μια επίκαιρη συζητη(σούλα)*

Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα επίκαιρη συζήτηση.
Πλησιάζοντας το ..Άγιον Πάσχα

στην εμπνευσμένη (από κάθε άποψη) φωτό η σούλα* η γραμματέας μου, που μετά τη συζήτησή μας αποφάσισε να το ρίξει λίγο έξω ... είναι αυτό που λέει ο λαός μας "οι κακές παρέες".

από τον γεωργοδάσκαλο (χωρίς να αναφέρει από πού τό'κλεψε)

αφήστε τα αυγά και πιάστε τα κοψίδια

Επειδή αυγά είναι και το εσωτερικό τους παραμένει άγνωστο μέχρις ότου σπάσουν στα χέρια μας και μας …τρομοκρατήσουν, η πρότασή μας για τις γιορτές είναι ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΨΙΔΙΑ. O λόγος που τρομοκρατημένοι οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση είναι τα παρακάτω τινά που μπορεί να μας συμβούν (με πολύ χιούμορ και ευρηματικότητα –όπως πάντα- από τον ΓΚΡΙΝΙΑΡΟΓΑΤΟ):

Εμπρος για ένα εμπάργκο στα πασχαλινά αυγά - εκπλήξεις...
Όσοι τα κρατάτε ακόμη στα χέρια σας ΠΕΤΑΞΤΕ τα αμέσως ...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

η εθνική μας υγεία … χέστηκε στην κοζάνη

Στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ασχολήθηκε (και) με το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά και με τα χάλια της υγείας σε όλη τη δυτική μακεδονία γενικότερα.
Και αυτό βέβαια από μόνο του δεν είναι είδηση, για εμάς που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι εστί δημόσια υγεία στην περιοχή μας, και μιλώ όχι μόνο για την –ανύπαρκτη- περίθαλψη, αλλά και για τις επιβαρυμένες περιβαλλοντικά συνθήκες της ζωής μας, και μάλιστα την παραμονή της πολύ μεγάλης (όπως αναμένεται) σιωπηλής διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα στην Κοζάνη.
Η είδηση ή μάλλον η γελοιοποίηση της …τραγικότητας στην ανωτέρω εκπομπή ήταν όταν, εμβόλιμα στο ρεπορτάζ για την έλλειψη γιατρών και παιδιάτρων στο Μαμάτσειο, εμφανίστηκε βίντεο με το Νομάρχη Κοζάνης να αναφέρεται σε ένα μεγάλο έργο για την υγεία, το οποίο δεν ήταν άλλο από την ανακαίνιση των τουαλετών της Νομαρχίας, η οποία μάλιστα στοίχησε 280.000 ευρώ  !!!
Μπορεί όντως το «μπλέξιμο» των δύο θεμάτων και ο τρόπος παρουσίασής τους από την εκπομπή να ήταν γροθιά κάτω από τη ζώνη για τον κο Δακή, (σε αυτό αν προστεθεί το «πλαστικό» χαμόγελο και η «αγγελοπουλική» ευφράδεια του Νομάρχη … ωχ αμάν!), αλλά για όλους εμάς τους κατοίκους της περιοχής ήταν κλωτσιά στα … (you know).
Είναι δυνατόν η νομαρχία να ανακαινίζει τουαλέτες με κόστος 280.000 και λίγο παραδίπλα στο νοσοκομείο ένα παιδάκι να χάνει τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε γιατρός;


«θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο»

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

εκτός από χρεωμένοι είμαστε και υποκριτές (αναντάμ παπαντάμ)

15χρονος που ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει. Ένα παιδί που θέλησε να αρπάξει μια ευκαιρία για να ΖΗΣΕΙ. Ένα παιδί που δεν ήταν από καλή(;) οικογένεια και προπάντων ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Ένας Αλέξανδρος, που έτυχε όμως να γεννηθεί στο Αβγανιστάν. Κομμάτια σάρκας στα παρμπρίζ της υποκρισίας μας, ένα συνοθύλευμα ονείρων και αγωνίας για επιβίωση … Μια μάνα και μια αδερφή με την απορία … Κοινωνία υποκριτών, αιμοδιψών τηλεθεατών, ηλίθιων και αποχαυνομένων απογόνων, που σε καμιά περίπτωση δεν θα χαλάσουν τις πασχαλινές διακοπές τους για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του συνομηλίκου τους, άλλωστε δεν ήταν .. ένας από αυτούς.
Άντε κάποιο μήνυμα στο Facebook και ραντεβού πάλι το Δεκέμβρη του 2010 …

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ....

Στου σπιτ’ στου Κακουσάλεσ’
δεν ματαξαναγυρνώ
και στάνες και βοβάλες
όλα να γίνουν ρημαδιό

Γιάννης Μηλιώκας

Στη δεκαετία του 50 και του 60, το σύνδρομο του εθνικόφρονος ρεβανσισμού και της ανέχειας έσπρωχνε τους αγρότες στο «να παίρνουν των ομματιών τους» και να μεταναστεύσουν εντός ή εκτός της χώρας. Εκεί και τότε , η κοινωνία από κεκτημένη ταχύτητα εξακολουθούσε να είναι αγροτοκεντρική, ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου με τα «Ψηλά βουνά» του (1) και με τον ηθικό εγκωμιασμό του ανθρώπου της υπαίθρου δεν είχε βγει εκτός μόδας, ενώ το αναγνωστικό του Δημοτικού Σχολείου με τη Λόλα και τα άλλα τρυφερά όντα έδειχνε σαφή προτίμηση σε αγροτικά σκηνικά : Στα πρωτοβρόχια και στη σπορά, στο θερισμό και στον τρύγο...Φυσικά υπήρχε και ο «εκσυγχρονιστικός» λόγος της εποχής και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, που αναφερόταν στην «ευλογία της μετανάστευσης», όμως τότε οι προοδευτικές δυνάμεις διατηρούσαν εν μέρει τας φρένας και μπουγέλωναν με κάθε δυνατή ευκαιρία αυτό το «γνωμικό» του Ηπειρώτη πολιτικού, αποδοκιμάζοντας τη συναίνεσή του στην ερήμωση της υπαίθρου και στην καταδίκη χιλιάδων ανθρώπων στην «μαύρη ξενητειά»...

ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Καλοκαίρι μύρισε και οι αρκούδες ξύπνησαν.

Για τις πρώην αιχμάλωτες αρκούδες του Καταφυγίου είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούν φυσικό βιολογικό κύκλο και να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο.
Μέσα στο ακόμη χιονισμένο Καταφύγιο της Αρκούδας, στο Νυμφαίο της Φλώρινας ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο* και οι 13 αρκούδες. Φέτος ο χειμώνας που σε μας φάνηκε σύντομος ήταν ικανοποιητικός για τις αρκούδες αφού είχε πολύ χιόνι που τις κράτησε σε ύπνο περίπου 2,5 μήνες (Ιανουάριος-Μάρτιος).
Ο υπέργηρος –για τα παγκόσμια δεδομένα ορίου ζωής των αρκούδων (20-25 έτη)- σαρανταπεντάρης Ανδρέας, τα κατάφερε και φέτος και ξύπνησε ακμαίος.
Ο Γιωργάκης με την Ειρήνη μοιράστηκαν και φέτος την ίδια φωλιά και ξύπνησαν ταυτόχρονα.
Tα άλλα μέλη της παρέας τους, Μήτσος, Κατερίνα και Κυριάκος δείχνουν να έχουν μεγάλη όρεξη μετά την περίοδο του ύπνου και της αφαγίας. Η Βέσνα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο του Καταφυγίου παραμένει νευρική αφού κοιμήθηκε τελευταία και ξύπνησε πρώτη.
Η Τασούλα μετά το πρώτο ξύπνημά της, πρόσθεσε κι άλλα φύλλα στο στρώμα της κι επέστρεψε στη φωλιά της για να ξυπνήσει τελευταία όπως κάθε χρόνο.
Ο Μίσα κοιμάται ακόμη, ενώ οι Μπάρμπαρα, Μανώλης, Γιώργος και Ντιούκ έχουν ξυπνήσει για τα καλά και κινούνται ζωηρά.
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι από την 25η Μαρτίου, καθημερινά (και τις αργίες) από τις 10.00 ως τις 16.30 να επισκέπτονται και να ενημερώνονται τόσο στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο όσο και στους υπόλοιπους χώρους του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στον Αετό και Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά).

Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες στο www.arcturos.gr και στο 2386 0 41500.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

τί λε ρε Αβραμό !!!


Εντάξει ο άνθρωπος φαινόταν ότι το τελευταίο που τον ενδιέφερε ήταν το Υπουργείο Υγείας. Ο άνθρωπος φαίνεται είναι για μεγάάλααα πράγματα. Α! και να μη ξεχνάμε είναι και το πρωτοπαλήκαρο ή καλύτερα ο υπαρχηγός του Σαμαρά ...
Τα "καλούδια" τα έβγαλε στη φόρα το press.gr, αλλά εμείς το κοπιάραμε από το kozanitika.gr, που έκανε και την επεξεργασία. Χαρείτε το:

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» διαπιστώνει η έκθεση – φωτιά που αποκαλύπτει ολόκληρη το Press-gr! Σπατάλες για καθαριότητα, φύλαξη κλπ, προκλητικές αμοιβές 1.500 ευρώ ανά συνεδρίαση επιτροπών, ακατάλληλα κτίρια, επιλεκτική μεταχείριση θεραπευομένων, απίστευτα χρέη και επιλογή φαρμακείου …δίπλα στο υπουργείο!
Καταπέλτης είναι η επίσημη έκθεση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που επικρατούσε την προηγούμενη τριετία στον ΟΚΑΝΑ, όταν υπουργός Υγείας ήταν -και είχε την εποπτεία του Οργανισμού, άρα και την πολιτική ευθύνη- ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» είναι ο τίτλος της κι αυτό λέει πολλά…
Το πλήρες τρισέλιδο κείμενο των συμπερασμάτων της Έκθεσης αποκαλύπτει σήμερα το Rress-gr (πατήστε πάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν), σημειώνοντας ότι κατατέθηκε από την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, πολλά μέλη της οποίας (μεταξύ των οποίων ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος και ο Κώστας Κιλτίδης) ζήτησαν από την υφυπουργό «να στείλει αμέσως τους υπευθύνους στον εισαγγελέα»!
Από την Έκθεση προκύπτει ότι…

Κύριε ελέησον ...την κρίση να πληρώσει ο λαός

Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν της κυβέρνησης τελικά ισχυει μόνο, για τους ανήμπορους να αντιδράσουν, μισθωτούς και συνταξιούχους, τα "γνωστά-άγνωστα" θύματα της κάθε ανασυγκρότησης του κράτους. Με τις πρώτες αντιδράσεις και με το φόβο του θεοσεβούμενου πολιτικού κόστους, πήρε πίσω τις αρχικές προτάσεις για τη φορολόγηση της εκκλησίας, και από ότι φαίνεται θα πληρώσουμε κιόλας -επιπλέον- τους παπάδες ... Μπράβο σας αποφασισμένοι ανασυγκροτητές!!!

Υποχώρηση της κυβέρνησης στη φορολόγηση της Εκκλησίας
Σε υποχώρηση φαίνεται να οδηγείται η κυβέρνηση στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Οι περισσότερες προβλέψεις του νομοσχεδίου αλλάζουν προς όφελος της Εκκλησίας, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή από 6 μητροπολίτες προκειμένου να υποβάλλει τις προτάσεις της Εκκλησίας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, αν και πολλές από αυτές έχουν ήδη γίνει αποδεχτές.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Καταψήφισε η αντιπολίτευση τον ισολογισμό-απολογισμό 2008. Άλλος για τη Ραφήνααα ..

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008

από το ai-vres

Πραγματικά "μαύρο χάλι" η οικονομική κατάσταση στο Δήμο Σερβίων. Ακόμη θυμάμαι τα λόγια του Δημάρχου κατά την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία: "ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ" ... Εάν αυτό είναι νοικοκύρεμα, τί να πουν και οι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου (φτου κακά τί θυμάμαι πρωί πρωί). Η φυσική συνέχεια των πραγμάτων μας δείχνει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να ιδιωτεύσουν σύντομα στη δική τους ...Ραφήνα. Άντε να τελειώνουμε με αυτές τις κακόγουστες και καταστροφικές για τον τόπο μας "νεοταξικές" παρενθέσεις.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

δεν μας έβαλαν μόνο τη θηλειά στο λαιμό, αλλά τη σφίγγουν κιόλας

ακούστε :

και το "ωραίο" είναι ότι όλοι (μα όλοι) σήμερα θριαμβολογούν. Παπανδρέου και Σαμαράς με μια φωνή συνεπικουρούμενοι από όλη τη δημοσιοκαφρίλα των καναλιών (κρατικών και ιδιωτικών). Μα καλά κανείς τους δε σκέφτεται αυτό το λαό; Τέτοια "συμμαχία" καταπάτησης των δικαιωμάτων του λαού δε νομίζω να έχει ξαναγίνει. Ένα καλοστημένο σχέδιο γυρίζει δεκαετίες πίσω τη ζωή μας [...]

να τα χαιρόμαστε τα παληκάρια μας (ή μήπως να τα χαίρεται ο Καρατζαφέρης;)«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα παλικάρια της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα που υπόσχονταν την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφάσιζαν ποιος δικαιούται να λέγεται Έλληνας και ποιος όχι. Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».
Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».
Γραμμή στα συνθήματα έδιναν μάλιστα άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.
Κι αυτά ενώ την παρέλαση παρακολουθούσαν δεκάδες οικογένειες μεταναστών, που θα κληθούν στη συνέχεια να απαντήσουν στην εύλογη απορία των παιδιών τους «Γιατί τόσο μίσος;». Λες και δεν ψήφισε πρόσφατα η Βουλή τον νόμο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες. Λες και δεν έχουμε αποφασίσει από καιρό σ' αυτή τη χώρα ότι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις, και μάλιστα ως σημαιοφόροι.
Αναρωτιέται κανείς: Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός, παρελαύνοντας επισήμως και συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης, να προσβάλλει την ανθρωπιά μας, να εκθέτει τη χώρα μας και να παραβιάζει κατάφωρα τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος διώκει αυτεπάγγελτα τη ρητορική μίσους; Ζούμε στο 2010, και μάλιστα με κυβέρνηση σοσιαλιστών, ή σε αλήστου μνήμης εποχές, όπου ο στρατός διεκδικούσε και είχε άλλο ρόλο στα πράγματα της χώρας;
πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Θαρραλέος λαός, θρασείς ηγεμόνες

Σε μία από τις αλλεπάλληλες ομιλίες του, που λειτουργούν σαν υποκατάστατο της πολιτικής πράξης, ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου απεφάνθη ότι «η Ελλάδα έχει θαρραλέο λαό». Παρότι αυτού του είδους οι έπαινοι, όταν προέρχονται από πολιτικούς, δεν είναι πλήρως απαλλαγμένοι από υστεροβουλία, ενώ επιπλέον εμφανίζουν τους ίδιους τους άρχοντες μιας χώρας σαν εξωτερικούς και αποστασιοποιημένους παρατηρητές της, ας δεχτούμε τη διαβεβαίωσή του· τα καλά του λόγια, έστω και ελάχιστα ωφέλιμα σε μια περίοδο που ο βαθμός της αυτοεκτίμησής μας δεν βρίσκεται στα ύψη, είναι σαν να ανταποκρίνονται στο «καλό κουράγιο» που μας ευχήθηκε ο κ. Ολι Ρεν, σαν να διαβεβαιώνουν αυτόν πια και όχι εμάς ότι δεν μας λείπει το σθένος για ν’ αντέξουμε τη δύσκολη μοίρα μας, που σίγουρα δεν την αποφασίσαμε εμείς.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ταραταντζούμ και σκυλέ κλαρίνα


25η Μαρτίου ... 189 χρόνια μετά .... παρελάσεις, εθνική περηφάνεια, επίσημοι ΠΑΝΤΟΥ! ... ο "πολυταξιδεμένος" σταμάτησε να γυρνάει τα διεθνή αεροδρόμια και χαμογελαστός πήγε να υπερασπισθεί ωσάν άλλος γέρος του μωριά (μικροδείχνει) τα εθνικά μας δίκαια δάνεια ... από λεφτά καπούτ, αλλά από παρελάσεις άλλο πράμα. Βέβαια ήταν (νεο)σοσιαλιστικές χωρίς άρματα και μηχανήματα (αυτά καίνε ενώ τα ένστολα παιδιά, απλά μπορεί να κουράστηκαν λίγο). Και επειδή μας (τα) ψιλοζάλισαν με τα ταραταντζούμ και τα σκυλε κλαρίνα σήμερα, ας ακούσουμε και ένα "ανεβασματικό" τραγουδάκι.


ΥΓ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτή τη βλακεία, τις παρελάσεις, που οι μόνοι τελικά που τις ευχαριστιούνται, είναι οι κάθε λογής περίεργοι, παρατρεχάμενοι, γλυώδεις και οι ...φορολογούμενοι παπάδες, που ποζάρουν περήφανα (τρομάρα τους)  στις πρόχειρα στημένες εξέδρες των επισήμων!!!

του xinistis (που επέστρεψε δριμύτερος και μάλλον τσαντισμένος)

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

έτσι για να σκάσετε βρωμογερμαναράδες

κρατείστε τα λεφτά σας για να τα βάλετε στο σεντούκι. Ναι εκεί με τις κρυμμένες φωτογραφίες των ναζί πατεράδων και παππούδων σας. Εμείς (κούτσα-κούτσα ειν'αλήθεια) τα μπανάκια μας θα τα κάνουμε και φέτος ...


και πώς λέει το σκυλοτράγουδο που στέλνουν στη γιουροβίζιον: OPAAAA !!!

του xinistis

Ρε σεις μας δουλεύετε ;


Δύο ειδήσεις σε διάστημα μιας μέρας μου προξένησαν …σύγχυση! Μπορεί με το πέρασμα των χρόνων, η αναπόφευκτη «μαλάκυνση», να μη μου επιτρέπει να δω το πρόβλημα καθαρά. Μπορεί πάλι η ανοχή μου στο …δούλεμα να έχει μειωθεί και να μη μπορώ να δεχθώ (τουλάχιστον αδιαμαρτύρητα) την «επικοινωνιακή απάτη» της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης και του Νομάρχη κου Δακή.
Πώς είναι δυνατόν το ίδιο άτομο τη μια στιγμή να κλείνει μονάδα της ΔΕΗ «ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΟΡΙΑ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ» και την άλλη να παραγγέλνει «Επιδημιολογική μελέτη για θνησιμότητα και νοσηρότητα του πληθυσμού» ; (Διαβάστε τις δυο ειδήσεις με σύνδεσμο στο site μας).
Δηλαδή τι άλλο περιμένει να του δείξει η επιδημιολογική μελέτη από αυτό που αντικρίζουμε όλοι μας, απλά κοιτώντας τον ουρανό της περιοχής μας;
Δηλαδή από τι πεθαίνουμε στην Κοζάνη, από …μάτι;
Το ακόμη πιο τρελό βέβαια είναι ότι η μελέτη αυτή που θα μας πει (ή όχι;) το αυτονόητο θα κοστίσει και 500 χιλιάρικα !!!.
Γιατί δεν τα δίνετε σε μένα κε Δακή (έχω κάτι εξοδάκια τελευταία) και θα σας βρω σίγουρα την αιτία …. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !  

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η άλλη διέξοδος για την κρίση!

Για τη διαφορετική πρόταση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μίλησε το πρωί της περασμένης Κυριακής, στο Κοβεντάρειο, ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Ε.Μ.Π. Γιάννης Μηλιός, ο οποίος βρέθηκε στην Κοζάνης ως προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μηλιός τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στην αντιμετώπιση της κρίσης θα πρέπει να συμβάλλουν και οι τράπεζες, οι οποίες, όπως είπε, έλαβαν ως κρατική ενίσχυση το ποσό των 28 δις ευρώ και σημείωσε πως «ήρθαμε εδώ για να δείξουμε πως υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος και διαφορετικές προτάσεις.
Είναι ένας δρόμος, ο οποίος πρέπει να κοιτάξει και το σκέλος των δαπανών που κάνει το κράτος, όσο και των κρατικών εξόδων. Αρκεί να σημειώσω πως οι τράπεζες πρέπει να κληθούν να συμβάλλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στις πολιτικές που έχουν εφαρμόσει οι χώρες της Ευρώπης και της αρχιτεκτονικής του ευρώ.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Εργατοπατέρες

H διέξοδος από την κρίση έχει και ευρωπαϊκή διάσταση

Με συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη των δύο Πράσινων ευρωβουλευτών
Με συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας των ευρωβουλευτών Rebecca Harms, συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και του Sven Giegold, υπεύθυνου για οικονομικά θέματα. Η επίσκεψη οργανώθηκε σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, με στόχο τη συμβολή σε ένα κλίμα ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής κοινωνίας, μακριά από λαϊκισμούς, την καλύτερη κατανόηση των διαστάσεων της ελληνικής κρίσης και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών των Οικολόγων Πράσινων, των γερμανών Πράσινων, της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για την αντιμετώπιση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.
Στα πλαίσια της επίσκεψης οργανώθηκαν συναντήσεις, από κοινού με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ Πετσάλνικο, με την κα. Β. Παπανδρέου, πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, τον κ. Α. Μακρυπίδη, βουλευτή και πρόεδρο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της ΝΔ κ. Χ. Σταϊκούρα. Δεν έγινε δυνατή λόγω καθυστέρησης η συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων μετείχαν οι Ν. Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

να που συμβαίνουν και στις ..."καλύτερες οικογένειες"


ΣΟΚ!!! στη μικρή μας κοινωνία προκάλεσε η είδηση της αποπλάνησης 10χρονου από 23χρονο στο Βαθύλακκο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης ομολόγησε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ασέλγησε στο μικρό θύμα του, αλλά και το ότι μετά από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν σημάδια βιασμού. Ο δράστης μάλιστα -μετά την ομολογία του- αφέθηκε ...ελεύθερος για να απολογηθεί μεθαύριο. Sorry αλλά δεν το κατάλαβα, αφού ομολόγησε ότι το έκανε, τί απολογία περιμένουν;

πάλι τα ίδια αρχίσαμε; ή μήπως είναι ...κουμπάρα;

ΕΞΤΡΑ ΑΜΟΙΒΕΣ -ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ- ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑ
Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.
Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.
Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Μάλλον από ΑΛΛΟΥ άρχισε το ...σερβίρισμα (2ο μέρος)


Αφιερωμένο στους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ...αναρωτιούνται, (έστω χαμηλόφωνα), για να γνωρίζουν ότι είναι πολλοί αυτοί που ανησυχούν ...

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από περιοδικό που εκδίδουν μέλη του ΠΑΣΟΚ και ανένταχτοι σοσιαλιστές
Άκρως αποκαλυπτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στη βάση του ΠΑΣΟΚ, μετά και την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, είναι πρόσφατο δημοσίευμα στο περιοδικό «Νέος Αγωνιστής», το οποίο εκδίδεται από μέλη του ΠΑΣΟΚ και ανένταχτους σοσιαλιστές. Στο εν λόγω δημοσίευμα –μεταξύ άλλων- αναφέρονται τα εξής:
«Τα μέτρα που εξήγγειλε, πρόσφατα, η κυβέρνηση σηματοδοτούν την πλήρη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ. Ήρθαν, μάλιστα, να ολοκληρώσουν μια σειρά από αντιφατικά μηνύματα των πρώτων 100 ημερών που έστελνε η κυβέρνηση και τα οποία υπήρξαν, απλώς, η εκδήλωση των αντιθέσεων στο εσωτερικό της, στο χώρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπως εκδηλώθηκε στη μοναδική, μέχρι σήμερα, συνεδρίαση του οργάνου μετά τις εκλογές. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης είχαν αρχίσει, άλλωστε, από πολύ νωρίς να μιλάνε για «κίνδυνο χρεoκοπίας», για «Τιτανικό» κ.λπ. Έριξαν ματωμένο κρέας στη θάλασσα και τώρα απορούν που μαζεύτηκαν καρχαρίες. (…)


"Φταίει" μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παιδίατροι στην Κοζάνη;

Θύμα της αναλγησίας του ΕΣΥ βρέφος από την Κοζάνη από το TVXS

Θύμα της αναλγησίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας έπεσε ένα βρέφος 13 μηνών, από την Κοζάνη, το οποίο μετά από ταλαιπωρία αρκετών ημερών κατά τις οποίες μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, κατέληξε τελικά προχθές στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο Γολγοθάς του μικρού Γιάννη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, όταν το νήπιο έκανε εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας. Το παιδί μετά το εμβόλιο εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και οι γονείς του το πήγαν σε ένα παιδίατρο του ΤΕΒΕ για να το εξετάσει ο οποίος διέγνωσε αλλεργικό άσθμα. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, δεν διαθέτει παιδιατρική κλινική. Στη συνέχεια οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα, χωρίς όμως να του αλλάξουν φαρμακευτική αγωγή. Μην γνωρίζοντας τι να κάνουν, οι γονείς μετέφεραν εκ νέου το παιδί στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, όπου το παιδί άρχισε να μελανιάζει και μετά από καθυστέρηση μεταφέρθηκε τελικά στο Ιπποκράτειο όπου διασωληνώθηκε για να καταλήξει δύο μέρες αργότερα, από πνευμονική και καρδιακή εμβολή.
Σοκαριστικό είναι και το γεγονός, ότι μετά το θάνατο του βρέφους χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα για να νεκροτομηθεί το άψυχο σώμα του , καθώς οι ιατροδικαστές αρνούνταν να διενεργήσουν τη διαδικασία της νεκροψίας διαφωνόντας μεταξύ τους για το σε ποιανού το ωράριό εμπίμπτει η υποχρέωση. Τα παράλογα του ΕΣΥ, δεν τελείωσαν όμως εκεί, καθώς όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα οι ιατροδικαστές μπέρδεψαν τις σορούς των βρεφών και παραλίγο να διενεργήσουν νεκροψία σε άλλο βρέφος.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μάλλον από ΑΛΛΟΥ άρχισε το ...σερβίρισμαΟ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ
ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα - εδώ κατέβηκε το όριο, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.
Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.
Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.
Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%
Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%
Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Να μη ξεχάσουμε το Νικόλα - 17 Μαρτίου 1988
Διαβάστε το ΑΦΙΕΡΩΜΑ μας

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Πτολεμαΐδας

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Πτολεμαΐδας

Είναι πολλά τα λεφτά ...πάτερ

H αξία της περιουσίας της Εκκλησίας είναι ανεκτίμητη. H πολιτεία δεν την έχει καταγράψει και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει επισήμως ότι δεν γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των μονών, των μητροπόλεων και των ναών διότι κάθε μητρόπολη, μονή και ναός έχει τη δική του οικονομική διαχείριση. H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.
Κάθε ένα από αυτά τα ΝΠΔΔ έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι ουδείς μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και των δεσμευμένων από δήμους και κράτος οικοπέδων.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Καλά οι Λαρισαίοι, εμείς τί κάνουμε;

Τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει επιβαρυνθεί και υποστεί ζημιές λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας μετά το κλείσιμο των Τεμπών, ζητούν νομαρχία Λάρισας, δήμοι και φορείς του νομού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, οι φορείς του νομού, κάλεσαν την Κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν πριν από τρεις μήνες, όταν τα Τέμπη έκλεισαν και έκοψαν το νομό στα δύο.
Νομάρχης, δήμαρχοι και άλλοι φορείς τόνισαν με έμφαση ότι μέχρι σήμερα ο νομός «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ» για τα Τέμπη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός.
Παράλληλα, κατέληξαν σε κοινό Υπόμνημα προς την κυβέρνηση, -το οποίο θα κοινοποιήσουν και στους βουλευτές του νομού- με το οποίο ζητούν συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και συνάντηση με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα για να αποφασιστούν άμεσες λύσεις.
Συνολικά, ο νομός Λάρισας ζητά ένα ποσό 9,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επισκευαστούν οι νομαρχιακοί δρόμοι που χρησιμοποιήθηκαν ως εναλλακτικοί, για να εξυπηρετήσουν την εθνική κυκλοφορία. Επί πλέον, ζητείται να αποφασιστεί ειδικό πακέτο μέτρων για την αποζημίωση επιχειρήσεων του νομού που κινδυνεύουν με αφανισμό, λόγω των Τεμπών.
Η σύσκεψη παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που δόθηκε πρόσφατα για οδικά έργα πρέπει να διοχετευθεί κατά κύριο λόγο στους άξονες που καταστράφηκαν λόγω της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

από το TVXS

ήταν πολλοί οι αντίπαλοι


Μπορεί όντως να μην παίξαμε και τόσο καλά, αλλά πώς μπορούσε να κάνει παιχνίδι μια ομάδα όταν έχει απέναντί της: 11 ΚΛΩΤΣΑΔΟΡΟΥΣ, ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΓΕΜΑΤΟ ... ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ;
Ο χρήστης paokak1, συγκέντρωσε όλες τις φάσεις, που αδικούν τον ΠΑΟΚ και τις παρουσιάζει στο βιντεο από τον αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 2-0.

Δείτε το:
                                  
από εδώ

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Live your (porn)myth in Greece

ο τίτλος δικός μου, το κείμενο του γιωργου σκαμπαρδωνη (Οι όντως πορνοστάρ)

Το φαινόμενο δεν είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου, ή ο χωρισμός της Μενεγάκη, αλλά μάλλον εμείς: ένας λαός σε πτώση, που ασχολείται με δύο φαιδρά τηλεοπτικά πρόσωπα, με την υποτιθέμενη δυστυχία και τον εξευτελισμό τους, για να παρηγορηθεί και να μη σκέφτεται τα ανάλογα και χειρότερα που υφίσταται ο ίδιος.
Απ’ τη μια, το αφρόλουτρο Μενεγάκη, που εξέθρεψε επί χρόνια τις αυταπάτες και το Άρλεκιν κάθε κομμωτικού προθαλάμου, κάθε συνοικιακής Κατινάρας που την έχουνε εθίσει να ζει αντισταθμιστικά σε ψευδαισθήσεις σαπουνόπερας: ο πλούσιος άντρας, τα παιδιά, ο ανεπίληπτος έρως, τα λεφτά, τα εξώφυλλα σε λαϊκά περιοδικά και οι διακοπές στη Μύκονο. Δόξα και ίνδαλμα νοικοκυράδων και τσακισμένων κοπτοραπτριών που τις βαυκαλίζουνε με φενάκες μεγάλης ευτυχίας, και πριγκίπων οι οποίοι αποδεικνύονται αξύριστοι τορναδόροι της φθοράς και της ερωτικής λαμογιάς - γιατί: μεγάλη ευτυχία, μωρό μου, δεν υπάρχει κυρίως εκεί που το χρήμα περισσεύει.
Οι νόμοι είναι αιώνιοι και αδήριτοι: η κόλαση είναι οι άλλοι, και έλεος δεν υφίσταται - μόνο που κάποιοι, βαρετά επιδέξιοι των Μέσων, συνεχίζουνε να πουλάνε το ίδιο νοβοπάν των μεγάλων σχέσεων, της οικογενειακής ευτυχίας, των λαμπρών γάμων, των ακριβών δώρων. Αλλά, από πίσω, πάντα και παντού, παραμονεύει το κακό, η μιζέρια, η εγωπάθεια, το συμφέρον, η σιωπηλή ανθρωποφαγία. Η φθορά, η σύμβαση, ο χωρισμός, η απληστία, η αρπαγή. Αυτή είναι η πραγματική ανθρώπινη κατάσταση κι όχι η άλλη, η ειδυλλιακή που σου λανσάρουνε αγράμματα τσακαλάκια της αγοράς, για να συνεχίσεις να χαζεύεις τα πρωινάδικα και να μην έχεις άλλη έγνοια παρά αν φοράει μερσεριζέ κάλτσες ο Καπουτζίδης, ή πότε στραβοκατούρησε ο Κούγιας.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ξεχάστε τους διπλούς μισθούς Δημαρχαίοι και Νομαρχαίοι (2ο μέρος)

απόσπασμα από άρθρο του Παν.Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ με τίτλο: "Διχάζει η κατάργηση του διπλού μισθού!"

Εμείς δε θα σταθούμε στις αντιδράσεις θετικές ή αρνητικές των ...άλλων, αλλά θα αρκεστούμε στα λεγόμενα του "δικού" μας, που σχολιάζει με το δικό του τρόπο (!!!) την απόφαση της κυβέρνησης.

Δημοσθένης Κοκολιός, δήμαρχος Σερβίων: «Πιστεύω πως η κατάργηση του διπλού μισθού είναι λάθος, γιατί εδώ, στην περιφέρεια, οι δήμαρχοι βιώνουν μια κάπως ψυχοφθόρο κατάσταση. Και ένας δήμαρχος έχει και πολλά επιπλέον έξοδα και οδοιπορικά, αφού, μάλιστα, δεν έχει και μισθό, αλλά μόνο έξοδα παράστασης. Πιστεύω πως θα μπορούσε, ίσως, να γίνει μια περικοπή και όχι πλήρης κατάργηση…».

ΩΧ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥΥΥΥ!!!

Για να διαβάσετε τις απόψεις και των άλλων αιρετών στο ai-vreS (από κει το πήραμε και μεις)

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

όταν τα σχόλια περιττεύουν. Aκούς ενέμελε ταξιδευτή;

ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Απόντες 18 από τους 22 Έλληνες ευρωβουλευτές

Μιχ. Τρεμόπουλος: «Πρόκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες»
Με τις ψήφους των σοσιαλιστών και της Δεξιάς (του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) αποκλείστηκε η συζήτηση για τα μεταλλαγμένα στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Τις σχετικές προτάσεις των Πράσινων και της Αριστεράς να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για την πρωτοβουλία του νέου επιτρόπου John Dali να δώσει άδεια στη μεταλλαγμένη πατάτα Amflora της Bayer, υποστήριξε το μεγαλύτερο μέρος των Φιλελευθέρων καθώς και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες.
Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, την πρόταση των Πράσινων υπερψήφισαν και οι Γ. Παπαστάμκος και Κ. Πουπάκης της ΝΔ. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ αλλά και το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ απείχαν ή απουσίασαν από την αίθουσα κατά την ψηφοφορία. Συνολικά η πρόταση απορρίφθηκε με 182 ψήφους κατά, 82 υπέρ και 15 λευκά.
«Η απόφαση των δύο μεγάλων πολιτικών ομάδων να αποκλείσουν ακόμη και την κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα, αποτελεί πρόκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η στάση τους δείχνει ότι στηρίζουν πολιτικά την επιλογή του κ. Μπαρόζο να ορίσει ως αρμόδιο επίτροπο γνωστό υποστηρικτή των μεταλλαγμένων. Ερωτήματα γεννά και η απουσία των 18 από τους 22 ευρωβουλευτές της χώρας μας: ελπίζω να μην οφείλεται σε πολιτική αμηχανία ή σε υποτίμηση του θέματος».

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τα "καλά" της αύξησης του ορίου ηλικίας στο δημόσιο

Πέθανε ο Μάκης στο γραφείο του;
Φύγαμε για Σαντορίνη
Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν πως η αύξηση των ορίων θα τους φέρει περισσότερα ρεπό, αφού πολλοί ηλικιωμένοι υπάλληλοι θα πεθαίνουν μέσα στους χώρους εργασίας τους και οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα...επικαλούνται το σοκ που έπαθαν -βλέποντας τον συνάδελφό τους να τα τινάζει μπροστά στα μάτια τους-, ώστε να πάνε σπίτι τους για να ηρεμήσουν.
Την επομένη θα γίνεται η κηδεία του άτυχου εργαζόμενου, οπότε οι συνάδελφοί του θα έχουν πάλι ρεπό.
Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε πως το ιδανικό θα είναι να πεθαίνουν οι εργαζόμενοι την Πέμπτη, ώστε οι συνάδελφοί τους να έχουν μπροστά τους ένα ολόκληρο τετραήμερο και να πηγαίνουν εκδρομές.

πηγή

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ξεχάστε τους διπλούς μισθούς Δημαρχαίοι και Νομαρχαίοι

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ (πολλούς χαραμοφάηδες ταίζουμε)
Στην κατάργηση των διπλών μισθών νομαρχών και δημάρχων προχώρησε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίσθηκε στη Βουλή την Παρασκευή. Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παρ. 7 του σχεδίου νόμου «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» προβλέπεται ότι όλα τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) «υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται», προστίθεται στο κείμενο του νόμου.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

σιγά τα αυγά...

"Ανεπιθύμητος" και "Εθνικός προδότης"  χαρακτηρίσθηκε από τους ...χρυσαυγίτες της Καστοριάς  o γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, που βρέθηκε στην ακριτική πόλη της δυτικής μακεδονίας για μια θεατρική παράσταση. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, τέτοια φαινόμενα φυσικά και καταδικάζονται από την πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής μας. Αρκεί να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, γιατί οι ακροδεξιές κραυγές φαίνεται να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην περιοχή μας τελευταία. Μήπως είναι καιρός για καμιά ...ομελέτα; Διαβάστε την ανακοίνωση των Ο.Π.:

«Πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων» για μια παράσταση
Οι πατριδοκάπηλοι και οι πάλι εν δράσει. Αυτή τη φορά χτύπησαν στην Καστοριά την οποία επιχείρησαν να κρατήσουν αμόλυντη από το .. μίασμα του Αντώνη Καφετζόπουλου.
Ο γνωστός ηθοποιός και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, που ανέβηκε στην Καστοριά για να δώσει μια θεατρική παράσταση, χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από τη «Χρυσή Αυγή». Χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις «φιλοσκοπιανός» και «φιλότουρκος» και μιλώντας για «πολιτικές προδοσίες» η εν λόγω οργάνωση με ανακοίνωση της κάλεσε τους Καστοριανούς να μην αγοράσουν ούτε ένα εισιτήριο, γιατί θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου Μελά και του Γερμανού Καραβαγγέλη !!
Πέρα από τη θυμηδία που προκαλεί η προκήρυξη της «Χρυσής Αυγής», το νέο περιστατικό έχει προφανώς τις πολιτικές του προεκτάσεις. Οι φασιστικές προκλήσεις και τα κρούσματα αυτού του είδους έχουν γνωρίσει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Η ευθύνη , πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, επιμερίζεται σε όλους όσους τα υποθάλπουν και αρέσκονται στο προσοδοφόρο “εμπόριο της σημαίας”. Πολιτικοί από τα περισσότερα κόμματα πυροδοτούν, ευκαιρίας δοθείσης, το κλίμα του εθνο-λαϊκισμού και δαιμονοποιούν κάθε αντίθετη άποψη, που καταδικάζει τις υπερβολές, την προγονοπληξία και τη μετατόπιση ευθυνών σε όλους πλην ημών των «ανάδελφων». Η συγκυρία της βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και των σκληρών οικονομικών μέτρων προσφέρεται εξάλλου για κυνήγια μαγισσών και για πολιτική ποινικοποίηση όσων υποστηρίζουν ότι η συνεργασία και η συνύπαρξη με τους γείτονες είναι μονόδρομος.
Το θέμα έχει και μια πρόσθετη διάσταση: την αντιμετώπιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η Δυτική Μακεδονία έχει εκτεθεί αρκετές φορές διεθνώς λόγω των ακραίων αντιδράσεων και των επιθέσεων που αντιμετώπισαν άνθρωποι της τέχνης (Αγγελόπουλος, Βούλγαρης κλπ).
Αυτή η μακαρθική συμπεριφορά όμως δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των Δυτικομακεδόνων. Ας το αποδείξουμε λοιπόν στην πράξη απομονώνοντας και καταδικάζοντας όσους επιχειρούν να ξεθάψουν τα τόμαχωκ της μισαλλοδοξίαςΠΚ Οικολόγων Πράσινων Δυτικής Μακεδονίας
και η προκήρυξη:

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ν Τ Ρ Ο Π Η

Τί σκηνή και αυτή! Ένα τσογλανάκι να ψεκάζει εξ΄επαφής το Μανώλη Γλέζο με χημικά ... Κρίμα. Πολύ κρίμα. Και ντροπή ...
Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα -επειδή πολλοί ξεχνούν- αντιγράφω από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ :
Θυμήσου. Οταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαζε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και στο ευρώ επέβαλε θυσίες στο λαό με την υπόσχεση να ζήσει στο μέλλον καλύτερες μέρες. Οταν η καπιταλιστική Ελλάδα είχε τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ, δηλαδή υπερκερδοφορία, επέβαλαν τις αντεργατικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, με την υπόσχεση να μεγαλώσει η πίτα και να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.
Τώρα σου λένε για έκτακτα σκληρά μέτρα, να σωθεί η οικονομία και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Τώρα ξέρεις. Οι καλύτερες μέρες που θα 'ρχονταν έγιναν χειρότερες. Τώρα ρημάζουν τη ζωή του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη.
Ολοταχώς στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Γιατί το κεφάλαιο που του γέμισαν τα θησαυροφυλάκια με χρήμα είναι αχόρταγο. Είναι ψέμα ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Ερχονται εφιαλτικές μέρες για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που τα ακολουθούν και νέα, ακόμη πιο άγρια.
Δεν μπορεί ο λαός να ανέχεται τη λεηλασία του, να χάνει δικαιώματα που κατέκτησε με μακρόχρονους αγώνες, πολλές θυσίες, μέχρι και αίμα, να υποτάσσεται σε μέτρα που με αγώνες παρεμπόδιζε να εφαρμοστούν για πολλά χρόνια, να συναινεί στη χρεοκοπία του. Ενιαίος ταξικός αγώνας, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, να σμπαραλιάσουμε τα μέτρα, να βουλιάξει η πλουτοκρατία.
"Ριζοσπάστης"Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Και οι επόμενες μέρες ας τους μείνουν αξέχαστες (ένα μεγάλο STOP στη δουλοπρέπεια τους)


Τελικά, οι Γερμανοί των αρχών του 21ου αιώνα κατάφεραν να μας κάνουν Γερμανία των αρχών του 20ού αιώνα...
Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!

(Και λίγο πριν τον 14ο; 18ο;)

ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ:
ΑΘΗΝΑ - ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18.00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18.00
ΠΑΤΡΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ΣΤΙΣ 18.30
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 19.00
ΚΑΒΑΛΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΙΣ 18.00
ΒΟΛΟΣ - ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ (ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ) ΣΤΙΣ 17.30
ΑΓΡΙΝΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 19.00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 18.30
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 19.00
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:


ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Αφού είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εισπράξουν από αυτούς που τα έχουν ...


Πρέπει, να μην πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για 40 χρόνια.
Το χρέος της Ελλάδας, είναι 300 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φέτος θα δανειστούμε άλλα 50 το λιγότερο.
Στην καλύτερη περίπτωση, το έλλειμμα θα αυξηθεί, -όσα σκληρά μέτρα κι αν επιβληθούν- στα 320 δις.
Η τακτική μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων είναι 8 δις το χρόνο.
Για να μηδενιστεί το χρέος της Ελλάδας, θα πρέπει να μην πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για 40 ακριβώς χρόνια, έχοντας και έλλειμμα 0% (για να μην ανέβει κι άλλο το 320). πηγή

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΡΕ ΣΥ Γ.Α.Π. ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΚΟΜΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Εγκληματική παράλειψη ή τραγική αδιαφορία ; Τουλάχιστον από το 2005 πίνουν νερό με ποσότητα νιτρικών διπλάσια (!) από τα επιτρεπτά όρια.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα οι μετρήσεις του ΚΕντρου ΠΕριβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης ενημέρωναν για τις αυξημένες ποσότητες νιτρικών στο νερό του δημοτικού διαμερίσματος Πολυρράχου.
Στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕ Κοζάνης διαβάζουμε στο σκοπό του:
«Το ΚΕ.ΠΕ.: Προσφέρει στους πολιτικούς ιθύνοντες πληροφορίες απαραίτητες για τη λήψη αποφάσεων σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος…»
Άρα οι «πολιτικοί ιθύνοντες» ήταν ενήμεροι για την ακαταλληλότητα του νερού, άλλωστε ο καθένας μπορεί να δει αυτές τις μετρήσεις στην αναφερόμενη ιστοσελίδα (http://www.kepekozani.gr/), εφόσον τον …ενδιαφέρουν βέβαια.Δείτε λοιπόν και τις επίσημες μετρήσεις για το Δ.Δ.Πολυρράχου από το 2004 μέχρι και σήμερα:


ΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ

Θεωρώ –τουλάχιστον- εγκληματική τη «μη αντίδραση» των υπηρεσιών του κράτους μας, που ενώ γνώριζαν για το πρόβλημα, άφηναν τους ανυποψίαστους κατοίκους να πίνουν το ακατάλληλο νερό εδώ και 5 χρόνια.


Όσον αφορά τα ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ στο πόσιμο νερό, στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε για τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό:


* Καρκίνο της ουροδόχου κύστης στης γυναίκες
* Τα νιτρικά άλατα στο πόσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει κυάνωση, δηλαδή μείωση της ικανότητας μεταφοράς οξυγόνου του αίματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στα νήπια ηλικίας κάτω των έξι μηνών.
                            

Δείτε τις δημοσιεύσεις για το θέμα (συνεχής ενημέρωση)

"Πρώτη Μαρτίου 2010 - 24 ώρες χωρίς εμάς"

από το kozanitika.gr
Η Πρώτη Μαρτίου είναι μια πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού και του αποκλεισμού των μεταναστών, που άρχισε στη Γαλλία και στην Ιταλία. Φέτος, για πρώτη χρονιά επεκτείνεται και στη χώρα μας. Στόχος είναι όχι η απεργία των μεταναστών, ώστε να αντιληφθούμε πόσο δύσκολη ξαφνικά θα γίνει η οργανωμένη ζωή μας χωρίς αυτούς, όπως έγινε στις δύο χώρες- άλλωστε θα ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να απέχουν οι μετανάστες από τις εργασίες τους, για ευνόητους λόγους. Στόχος είναι να μη γίνει καμία οικονομική συναλλαγή τη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η διακήρυξη της κίνησης: