Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Την Κυριακή 4-5 14 και ώρα 12.30 στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: Η Δυτική Μακεδονία Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια – Κοινωνική ανασυγκρότηση της Ευρώπης, με ομιλητές τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιό και Σωτήρη Μάρταλη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρχοντόπουλος.
 

Την εκδήλωση συντόνιζε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης , ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του σε αυτό το ευχάριστο ¨πρωινό ξάφνιασμα¨ όπως ανέφερε, έκανε μία αναφορά στον κύκλο των 5 θεματικών που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εγκαινιάζοντας έναν διάλογο με την κοινωνία, και στις 5 εκδηλώσεις που ακολούθησαν με εισηγητή τον Γιάννη Μηλιό και έκλεισαν με λαϊκές συναυλίες του Κώστα Θωμαϊδη και των συνεργατών του.
Ο Θέμης Μουμουλίδης ανέφερε ότι με την εμφάνιση του Προέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, μπαίνουμε πλέον σε απογειωτικούς ρυθμούς, με την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας να επιθυμεί μία ριζική αλλαγή. Ωρίμασε είπε αυτή η προσπάθεια και είναι στο χέρι κάθε αριστερού κάθε δημοκράτη να υπερβεί τις ιδεολογικές διαφορές που δεν αφορούν την κοινωνία, με έναν στόχο:
Η Δυτική Μακεδονία να στείλει το ευχάριστο μήνυμα της ανατροπής.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Μάρταλης αναφέρθηκε στην σημασία της τριπλής εκλογικής μάχης και ότι η θετική έκβαση της θα ανοίξει τον δρόμο στις δυνάμεις της εργασίας και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του λαού.
Εάν δεν απαντηθεί τόνισε αυτή η επίθεση οι συνέπειες θα είναι τραγικές με μεσοπρόθεσμο και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Ο Σωτήρης Μάρταλης αναφέρθηκε στο μιντιακό σύστημα και την διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση που δέχεται σήμερα η αριστερά, η οποία αποτελεί την ελπίδα για το αύριο και την δυνατότητα για ανατροπή των συσχετισμών στην Ευρώπη.
Τέλος αναφερόμενος σε αυτήν την μάχη είπε πως όπως και το 2012 που ο λαός επέλεξε να δώσει την μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων και υπερασπίστηκε την ενότητα της αριστεράς, έτσι και σήμερα θα δώσει μαζί του την μάχη για την αυριανή μέρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός , στην εισήγηση του ανέφερε πως ο λαός έχει στα χέρια του ένα πολύ δυνατό όπλο, την ψήφο του και αυτό το όπλο δεν πρέπει να το χάσει, γιατί είναι μία ευκαιρία για την κοινωνική πλειοψηφία να αλλάξει τα πράγματα.
Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική συμπίεσης και ανισοτήτων που εκφράζει μία ολιγαρχία.
Μετατρέπουν την κοινωνία, δίνουν τα πάντα στο κεφάλαιο, φτωχοποιώντας την κοινωνία.
Μας θεωρούν κόστος και βρίσκουν τρόπους για το πως θα μειώσουν αυτό το κόστος.
Αφαιρούν από τους εργαζόμενος δικαιώματα, οδηγούν τις επιχειρήσεις σε λουκέτα τα δίνουν όλα στα ΜΟΛ , στις τράπεζες στο μεγάλο κεφάλαιο, στις πολυεθνικές εταιρίες.
Θέλουν να τσακίσουν την εργασία.
Έχουμε πρόγραμμα που στηριγμένο σε 7 βασικούς άξονες και αυτό αποτελεί την εναλλακτική λύση ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Τέλος ο Γιάννης Μηλιός ανέφερε πως απέναντι στο ΣΟΚ και ΔΕΟΣ απέναντι στον φόβο βρίσκεται μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα οδηγήσει στην νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
1. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΙΔΗ:
2. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΡΤΑΛΗ:
3. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ