Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. : Ποια είναι η ξεκάθαρη θέση των δήμων-μετόχων;



Στις 31.10.2013 σε τηλεοπτική συνέντευξη ο γενικός διευθυντής της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε., Δημοσθένης Μαυρίδης, τοποθετήθηκε ως εξής: «η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να περάσει σε ιδιωτικές εταιρίες από τους δήμους, που την έχουν μέχρι σήμερα, αφού αυτές θα την κάνουν καλύτερα».

Εκδήλωση με θέμα:Καρκίνος και Κληρονομικότητα




 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ»



Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση με θέμα: Καρκίνος και Κληρονομικότητα         
Πρόληψη, Εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας Ομιλητές:  Ανθόπουλος Μιχαήλ, Παθολόγος- Ογκολόγος, Μαλλογιάννη Πηνελόπη, Μαία Κέντρου Υγείας Σερβίων.
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11 π.μ.στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια.

Ο Δένδιας απαγορεύει την αντιφασιστική διαδήλωση κάνοντας πλάτες στους νεοναζί

Όλοι στο συλλαλητήριο Σάββατο 30 Νοέμβρη, Προπύλαια 4μμ
Αστυνομικοί του ΑΤ Ακροπόλεως επέδωσαν στον συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πέτρο Κωνσταντίνου «Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής» Κωνσταντίνου Μιχαιρίνα με την οποία απαγορεύεται η πραγματοποίηση της αντιφασιστικής πορείας από τα Προπύλαια στις 4μμ που είχαν καλέσει ι η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, ο Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας -Πειραιά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικάτα. Επίσης απαγορεύει την πορεία του Αντιφασιστικού Μετώπου από το Μοναστηράκι στις 4μμ.

Θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των Νοσοκομείων μας;



Την ώρα που η πλειοψηφία των συμπολιτών μας βιώνει με επώδυνο τρόπο τις δραματικές συνέπειες  της ανεξέλεγκτης ανεργίας και η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μέτρων, η συγκυβέρνηση επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στις κοινωνικές δομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν το δοκιμαζόμενο πληθυσμό και κυρίως στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενώ η ζήτηση των υπηρεσιών του έχει αυξηθεί κατά 30%.

ΔΑΣ & συνεργαζόμενοι (Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περ.Δυτ. Μακεδονίας). Εκτιμήσεις απο την απεργία στις 6 Νοέμβρη



Οι κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα βοηθάνε, μέσα από την καταγραφή ορισμένων «στιγμών» τους, να ανοίξει μια συζήτηση για το ρόλο των δυνάμεων που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και για τη μάχη που δίνεται ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν ενεργοί συμμέτοχοι ενός ρωμαλέου ταξικού κινήματος.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης


Την Κυριακή 1/12/2013 και ώρα 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης στο Αναψυκτήριο  του Αγίου Δημητρίου με τα εξής θέματα:
1    Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Συντονιστικού Οργάνου.
2    Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια Νέου Συντονιστικού οργάνου και αντιπροσώπων για τη Νομαρχιακή Συνέλευση.
Συντονιστική Γραμματεία Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Κάλεσμα για μια καλύτερη Ευρώπη

Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ευρωπαϊκό κάλεσμα ενότητας, αλληλεγγύης και αγώνα για μια καλύτερη Ευρώπη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα από τη Guardian.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΠΑΡΤΑΚΗΔΩΝ PARTY - RELOADED



Πριν από δυο χρόνια μια σκέψη της στιγμής, μετατράπηκε σε μια όμορφη βραδιά.
Πέρυσι το ξανασκεφτήκαμε και η αλήθεια είναι ότι περάσαμε ακόμη καλύτερα.
Φέτος, είναι αργά για σκέψεις, γιατί το party αυτό έγινε πλέον θεσμός!!!
Η ώρα για το 3ο Αντιπαρτάκηδων party έφτασε. Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, από τις 9.00 το βράδυ και έπειτα, θα σας περιμένουμε στο GALLERY για να κάνουμε RELOADED σε συμμετοχή, κέφι, παρέα και αλληλεγγύη!!!

Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται από την πολιτική των περικοπών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη



 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ  Προς τον Πρωθυπουργό

Οι νέες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 για τη χρηματοδότηση του  ΕΟΠΥΥ κατά 30%, των Νοσοκομείων κατά 32%, στα Φάρμακα κατά 15% και συνολικά στην Υγεία κατά 19,7%, επιβεβαιώνουν την πολιτική χρεοκοπίας της υγείας του λαού υπέρ του κεφαλαίου και της υγιούς επιχειρηματικότητας

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, για την τροπολογία που αφορά στην τιμολόγηση των φαρμάκων.



Η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την οποία προωθούνται κατακόρυφες μειώσεις τιμών σε γενόσημα  και  πρωτότυπα φάρμακα, τόσο ελληνικών όσο και πολυεθνικών εταιρειών, ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη κατά 480 εκ. ευρώ, δεν υπηρετεί ένα σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας ούτε αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας στη χώρα, που είναι η ζώνη της «υγειονομικής φτώχειας» και της αδυναμίας των πολιτών, ιδιαίτερα των ανασφάλιστων, να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακα και την περίθαλψη τους.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού» στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», της Κατηγορία Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3:«Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Υπόμνημα Πρωτοβάθμιων Σωματείων προς τη Διοικήτρια Νοσοκομείων Κοζάνης



ΠΡΟΣ: κα Αναστασία Μπούρτζου
Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο»

Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,
Ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Κοζάνης, που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στην περιοχή μας, συζήτησε ανοιχτά σε Γενική Συνέλευση με εργαζόμενους και πολίτες τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα υγείας και η ολοκληρωμένη παροχή περίθαλψης στο νομό Κοζάνης και απαιτεί από την πολιτεία τα εξής:

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι χιλιάδες κακοποιημένες γυναίκες δεν αφήνουν περιθώρια ολιγωρίας



Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Θέμα: « Οι χιλιάδες κακοποιημένες γυναίκες  δεν αφήνουν περιθώρια ολιγωρίας»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η έμφυλη βία, ως διαχρονικό φαινόμενο, όχι μόνο δε μειώνεται με τη λεγόμενη «εξέλιξη» των κοινωνιών, αλλά αντίθετα ολοένα και οξύνεται. Ασκείται στο πλαίσιο της οικογένειας, ως λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική και οικονομική, αλλά και της κοινωνίας, με τη μορφή του βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία, του εμπορίου γυναικών( trafficking) και της εξαναγκαστικής πορνείας.

Κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από τις στάχτες στους κάδους απορριμμάτων



Παρακαλούνται οι πολίτες σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές, που κάνουν χρήση για τη θέρμανση των σπιτιών τους καυσόξυλα ή πέλετ, να μην πετούν τις στάχτες στους κάδους απορριμμάτων, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς τόσο στον μηχανικό εξοπλισμό αποκομιδής και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων όσο και στο χώρο υγειονομικής ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.).

Εκδόθηκε από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων το Ημερολόγιο του 2014.



Ημερολόγιο του 2014.  

Το θέμα του Νέου Ημερολογίου είναι η Χλωρίδα και η Πανίδα του τόπου μας.
Είναι εμπλουτισμένο με πολλές φωτογραφίες από το Φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

Διατίθεται στο Γραφείο του Μ.Ο.Σ.

Η κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997 είναι η μόνη λύση



Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, Ευγενίας Ουζουνίδου, Θανάση Γερμανίδη και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, σχετικά με την απάντηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση για το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Θέμα: Η κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997 είναι η μόνη λύση
Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στα επίδικα της ερώτησης. 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Ε.ΕΝ



ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Ε.ΕΝ.
Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου - Πτολεμαίδα (έναντι υδραγωγείου) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11/2013, 18:00μ.μ
Συνάδελφε μόνιμε , οκταμηνίτη, στις εργολαβίες, στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΔΕΔΔΗΕ,
Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΕΕΝ. Το ΣΕΕΕΝ είναι κλαδικό σωματείο στην Ενέργεια και το μόνο που εγγράφει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης. 

Νεκρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο



Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου αρκούδα στη Μύκανη Καλαμπάκας κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο.
Πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών! Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι (πίσω από το δεξί αυτί) πιθανόν με μονόβολο. Ο χρόνος θανάτωσής του προσδιορίζεται σε 4-5 ημέρες νωρίτερα, καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του ζώου.

50% αύξηση θνησιμότητας από περιβαλλοντικά αίτια

Ένα καλό άρθρο για τη «χειμερινή» ρύπανση των πόλεων εξ αιτίας της αιθαλομίχλης και της ενεργειακής φτώχειας.   του Μιχάλη Τρεμόπουλου, εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Μακεδονίας

Η περσινή εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης οδήγησε στη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 70% (και των εσόδων από τον ΦΠΑ που ανέμενε η κυβέρνηση), αλλά και στην αύξηση της χρήσης καυσόξυλων και ακατάλληλων υλικών (ακόμη και σκουπιδιών) και στην εμφάνιση ενός πρωτοφανούς φαινόμενου ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις ελληνικές πόλεις. 

«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ»!

(και ο Φούχτελ θα συμπλήρωνα εγώ...) 
 
του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που ο κ.Αντώνης Σαμαράς δέχεται τη στήριξη και τη βοήθεια της κυρίας Μέρκελ. Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό (ειδικά μάλιστα μετά από εκείνο το «ουδείς αναμάρτητος» κατά την εξομολόγησή του παρουσία της καγκελαρίου) είναι ειλικρινής. Μόνο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη δυο σημαντικές παραμέτρους.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Μεσιανή



Την εξέλιξη των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Μεσιανής επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους Νίκο Λαζαριώτη και Τάσο Αλεξόπουλο, τον Πρόεδρο Γιώργο Κωνσταντινίδη, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και κλιμάκιο μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου. 

Επιτυχή έκβαση είχε ο αγώνας των εργαζομένων οδηγών στα ορυχεία για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων βυτίων πετρελαίου



ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Λ.Κ.Δ.Μ

Όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, της τρόικας και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων βρίσκονται αντιμέτωποι με  μια ανελέητη επίθεση στους όρους επιβίωσης που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα εισοδήματά τους αλλά και με τα δικαιώματα τους για την ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία τους.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Δυναμικά για το Περιφερειακό Τμήμα που μας αρμόζει…



Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2013,  καλούμαστε να πάρουμε απόφαση για την εκπροσώπηση του κλάδου μας. Η αναγκαιότητα δημιουργίας με συναδελφικούς όρους ενός Δυναμικού Συνδυασμού μας ώθησε στην συγκρότηση ενός ανοικτού πολυσυμμετοχικού σχήματος για το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του



Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας
 

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 95 χρόνια (1918 – 2013) από την ίδρυση του κόμματος.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2013, στην Αίθουσα τέχνης Κοζάνης στις 6:30 μμ.  
Θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

Το δικαίωμα του έλληνα γεωργού στην ελεύθερη διαχείριση και διακίνηση σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού και ο ρόλος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη στήριξη του



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα : Το δικαίωμα του έλληνα γεωργού στην ελεύθερη διαχείριση και διακίνηση  σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού και ο ρόλος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη στήριξη του.
Εδώ και δύο χρόνια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποβαθμίζει σταθερά την μεγαλύτερη τράπεζα σπόρων και παραδοσιακών ποικιλιών φυτών, την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΕΘΙΑΓΕ. Η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1981 και υπαγόταν στο Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας του ΕΘΙΑΓΕ. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: Συγχαρητήρια για το «αντιστασιακό» σας ανάστημα, κύριε δήμαρχε.


Πριν εξάρουμε την όψιμη αντιμνημονιακή έξαψη του δημάρχου μας (και το σχετικό μανιφέστο του) με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.Έχουμε να του προσάψουμε τη στάση υποταγής στις κυβερνητικές επιλογές, που διαμορφωνόταν με ευθύνη των γνωστών δύο κομμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.Ας μας πει, ο ίδιος, που διαφοροποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια; Πότε κατέδειξε τις αδυναμίες και την εκτροπή; Η δραματική κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει και για την οποία τώρα οδύρεται, προδιαγράφεται εδώ και χρόνια. Τι περίμενε για να αντιδράσει;

Aύξηση της φτώχειας και ανάγκη παραγωγής στις πόλεις. Του Γ. Μπλιώνη

Σύμφωνα με την Eurostat ο δείκτης φτώχειας στην Ελλάδα εκτινάχθηκε το 2011 στο 35,8% από 20,1% το 2008. Ένας στους δύο φτωχούς στην Ελλάδα είχαν διαθέσιμο μηναίο ισοδύναμο εισόδημα μικρότερο από 334 ευρώ το 2011.
….Οι εικόνες ανθρώπων που αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια ή μετά το τέλος λαϊκών αγορών έχουν αυξηθεί και τις βλέπουμε καθημερινά. Τα συσσίτια αυξάνονται και δεν επαρκούν. 

Πανεπιστήμια ή Μνημόνια; («Μνημόνιο uber alles»!)

Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής εξυπηρετεί 2.051 προπτυχιακούς φοιτητές, 760 μεταπτυχιακούς φοιτητές, 240 υποψήφιους διδάκτορες και φροντίζει για το σύνολο της λειτουργίας του Τμήματος. Αν εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κ.Αρβανιτόπουλου, τότε ο αριθμός  των διοικητικών υπαλλήλων που θα απομείνουν στο Τμήμα για να επιτελούν τις παραπάνω λειτουργίες είναι… μηδέν! Κανένας!

Φοιτητές, φοιτήτριες, αντισταθείτε! - Μανιφέστο Υπεράσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Ζητάμε μια αποφασιστική, στιβαρή και έντιμη πολιτική. Αγωνιζόμαστε για ανύψωση του εθνικού μας γοήτρου, για μια ειρηνική και δημιουργική ζωή του λαού μας και όλου του κόσμου
Το Πολυτεχνείο, είτε το θέλουν είτε όχι, ξένοι και ντόπιοι παράγοντες που επιδιώκουν να κηδεμονεύουν τον τόπο, αποτελεί κορυφαίο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Είναι συνέχεια των αγώνων της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, του 1-1-4, και αποτελεί την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Και τα άλση της Κοζάνης μετατρέπονται σε καυσόξυλα ! (που να δείτε και τα βουνά των Σερβίων)

Το περιαστικό πράσινο, ζωτικό για τις πόλεις από κάθε άποψη, αλλά ακόμη πιο σημαντικό για τις ρυπασμένες περιοχές σαν την Κοζάνη, θα έπρεπε να φυλάγεται ως κόρη οφθαλμού. Κι όμως εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης της περασμένης βδομάδας αφορούσαν δύο περιοχές:
Η μία ήταν το άλσος του Αργίλου. Πολύπαθο, για όσους ξέρουν τι ακρωτηριασμούς έχει υποστεί. Θυμίζουμε στα γρήγορα :

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας: Ολοκληρωμένο πλέγμα δρομολογίων τώρα!



Τον προηγούμενο μήνα κλείσαμε ένα χρόνο από την επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου της Φλώρινας. Είναι μια αχτίδα φωτός μέσα στη μαυρίλα που μας έχει πλακώσει.
Όλο αυτό τον καιρό το τρένο μας εξυπηρετεί δίνοντας δυνατότητα για οικονομικές, ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις. Ωστόσο λείπει αισθητά το αναγκαίο βραδινό δρομολόγιο.
Ένα δρομολόγιο που θα αναχωρεί από την Θεσσαλονίκη αργά το μεσημέρι και από την Φλώρινα για Θεσσαλονίκη νωρίς το βράδυ, καλύπτοντας το μεγάλο κενό (14 ώρες) ανάμεσα στα δρομολόγια.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ

Του ΣΤΑΘΗ*
Η κυβέρνηση ξεκίνησε με 500 εκατομμύρια, όχι 2,9 δισεκατομμύρια αντέτεινε η Τρόικα, ανέβηκε στο 1,5 δισ. η κυβέρνηση (λες και τα εκατομμύρια είναι στραγάλια), κατέβηκε στα 2,5 δισ. η Τρόικα, εν τέλει τα βρήκαν στα 2,1 δισ. (που μπορεί και να ’ναι 2,9 δισ.)! Τούρκικο παζάρι! Κανονικό ξεδιάντροπο τούρκικο παζάρι κι ας πιάνουν με κάτι τέτοια τη μύτη τους οι Γερμανοί, την ξεπιάνουν όταν μυρίζονται μίζες. Τόκους. Αρπαγές. Λεηλασίες.
Τούρκικο παζάρι λοιπόν και τα χαράτσια ποιος θα τα πληρώσει; Ποιος άλλος; Ο ραγιάς, με τη φροντίδα των γενίτσαρων. Μεγάλη πρόοδο το Γένος.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κλειστά σχολεία στους Δήμους Κοζάνης, Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού

Η Διεύθυνση Π.Ε. Κοζάνης σας ενημερώνει ότι, την Τετάρτη 20/11/2013, οι Σχολικές Μονάδες των Δήμων Κοζάνης, Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού δε θα λειτουργήσουν εξαιτίας της χορήγησης άδειας απουσίας στους εκπ/κούς που είναι μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Κείμενο Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας "Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση" Σερβίων - Βελβεντού

Βιώνουμε σήμερα μια πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση απόρροια  του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και  τις ολέθριες επιπτώσεις των πολιτικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου σε βάρος των δημόσιων αγαθών, της εργασίας και της ζωής μας.

5η Διανομή Τροφίμων “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”



ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΑΠΟΘΗΚΕΣ του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
(Είσοδος Πόλης) ώρες από 09:00 – 14:00
5η Διανομή Τροφίμων “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”

(Επικοινωνία για παραγγελίες και πληροφορίες αναφέρονται αναλυτικά στην πίσω σελίδα)

Ελληνική Αστυνομοκρατία - στοιχεία που σοκάρουν!

Παγκόσμια πρωτοτυπία: έχουμε 1 νοσηλευτή ανά 250 ασθενείς και 1 αστυνομικό ανά 200 πολίτες!

Σύμφωνα με πίνακα που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, η Ελλάδα έχει λιγότερους νοσηλευτές και απο ιατρούς, κάτι που σύμφωνα με τον πίνακα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.
Με βάση τον Πίνακα, το LEFTeria-news κάνει ορισμένες διαπιστώσεις.
Η Ελλάδα έχει 3,9 νοσηλευτές για 1.000 άτομα, ενώ ενδεικτικά: Γαλλία 7,24, Γερμανία 9,72, Εσθονία 8,5, Ιρλανδία 15,2, Ιταλία 5,44, Λθουανία 7,6, Πολωνία 4,9, Ολλανδία 13,73, Νορβηγία 14,84.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.

Στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» εντάχθηκε το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Πολυλειτουργικού Κτιρίου στο Τρανόβαλτο



Στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» εντάχθηκε το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Πολυλειτουργικού Κτιρίου στο Τρανόβαλτο προϋπολογισμού 198.246,60 ευρώ. 
Η σχετική πρόταση που κατέθεσε το 2012 ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αξιολογήθηκε και είναι μεταξύ των 10 προτάσεων που εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, με συνολική δημόσια δαπάνη για τα 10 έργα 3.502.867,40 ευρώ. 

Για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λευκάδας

Το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λευκάδας, όπου έχασαν τη ζωή τους μετανάστες – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι τα μέτρα καταστολής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της θα αυξάνουν τους θανάτους αλλά και τα κέρδη των δουλεμπόρων των ξεκληρισμένων από τις χώρες τους εξαιτίας της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Διακοπές ρευματοδότησης καταναλωτών



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Διακοπές ρευματοδότησης καταναλωτών
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ και δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών φαίνεται ότι όσο βαθαίνει η κρίση τόσο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών στους οποίους διακόπτεται το ρεύμα λόγω χρεών.  

Πραγματοποιούμενες επεκτάσεις των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας



Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Πραγματοποιούμενες επεκτάσεις  των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας
Για το λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε οιασδήποτε σχετικές Μελέτες που έχουν εκπονηθεί και παραλειφθεί, προκειμένου να διερευνήσουμε σε ποιο σχεδιασμό βασίζονται, οι  πραγματοποιούμενες επεκτάσεις  των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και να αναζητήσουμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ Ο ΛΑΟΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙ

Το Πολυτεχνείο δεν είναι ανάμνηση, σχολική γιορτή και επέτειοι.
Δεν είναι παρελάσεις και κοινωνικές συναθροίσεις.
Δεν είναι αυτό που προσπάθησαν να κάνουν τα μεταπολιτευτικά μνημόσυνα, προσπαθώντας να το παρουσιάσουν σαν προσφιλή συγγενή.
Δεν είναι αυτοί, οι λίγοι, που εξαργύρωσαν αγώνες στα πολιτικά χρηματιστήρια.

"Αποσύρουν δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ"



Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου μιλά στο Κόκκινο για την δημοσκόπηση που παρουσιάζει το TVXS, τις πολιτικές εξελίξεις και την προκήρυξη για την επίθεση στα γραφεία της ΧΑ. "Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αυτός ήταν ο λόγος που αποσύρθηκαν δύο δημοσκοπήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο" δήλωσε στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου με αφορμή τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το tvxs.gr Προσθέτει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει την αυτοδυναμία, το ερώτημα είναι τι θα την κάνει καθώς θα βρεί μπροστά του καμμένη γη και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος σε κάθε επίπεδο και σε κάθε κοινωνικό τομέα για να μπορέσει να κυβερνήσει"