Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η πολυπληθής συμμετοχή του ΣΔΥ Κοζάνης στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"



Για μια ακόμη χρονιά οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης (ΣΔΥΚ), αναδείχτηκαν άξιοι πρεσβευτές της περιοχής μας, με την πολυπληθή συμμετοχή τους στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" Πέλλα – Θεσσαλονίκη 42,2 χλμ  και στις παράλληλες αγωνιστικές διαδρομές των 10 και 5 χλμ.
Έτσι βρέθηκαν, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στην αφετηρία εκκίνησης του Μαραθώνιου των 42,2χλμ στην Πέλλα 30 δρομείς του ΣΔΥΚ, 36 δρομείς στην αφετηρία των 10χλμ στο στάδιο των Αμπελοκήπων και 14 δρομείς στην εκκίνηση των 5χλμ από την πλατεία των Αμπελοκήπων, που κατάφεραν παρά τις δύσκολες -αγωνιστικά- συνθήκες (ζέστη - υγρασία), να τερματίσουν όλοι τους με πολύ καλές επιδόσεις.

εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα



μας χρωστάν, δεν τους χρωστάμε


real.gr-ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

Όλη η ομιλία Αλέξη Τσίπρα για τις Γερμανικές οφειλές

Με τη θέση ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει να οργανωθεί προεχόντως σε πολιτικό επίπεδο και να οργανωθεί και η νομική της υποστήριξη, προσήλθε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ενωμένοι αντιστεκόμαστε και νικάμε. Υπάλληλοι ΟΤΑ Ν.Κοζάνης



Προσπαθώντας να αντιδράσουμε στην διαπιστωμένη έλλειψη συντονισμού "από τα κάτω", δημιουργούμε μία προσπάθεια εκμεταλλευόμενοι τα ηλεκτρονικά social media. Ένα διαδικτυακό τόπο επικοινωνίας εργαζομένων κυρίως σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης -ευπρόσδεκτοι εργαζόμενοι από κάθε χώρο, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και κάθε Πολίτης -από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ευελπιστούμε από όλη την Ελλάδα.  Δεκτές όλες οι απόψεις αρκεί να διαθέτουν επιχειρηματολογία στήριξης. Σκοπός  μας είναι κάθε ένας να μπορεί να καταθέτει άποψη, πρόταση, να επικοινωνεί οτιδήποτε θεωρεί πως πρέπει να διαδοθεί, να κριτικάρει και να αμφισβητεί.  Ασπαζόμαστε τις διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας, της ισότητας και τις αντι-ιεραρχικές-οριζόντιες διαδικασίες. Διαθέτοντας συνειδητά την ανθρώπινη ιδιότητα και όχι τυχαία, δεν είμαστε φιλικοί προς τους φασίστες και τις μισάνθρωπες επιδιώξεις τους.  Ας μην ξεχνάμε: Ενωμένοι αντιστεκόμαστε και νικάμε.

Μας βρίσκετε στο: http://edkozanis.blogspot.gr/
Σας περιμένουμε με τις απόψεις σας, τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις, τα σχόλιά σας.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Παρουσίαση φαραγγιών και παιχνίδια βαρύτητας στα Σέρβια



Διήμερο εκδηλώσεων στα Σέρβια με επίκεντρο τα φαράγγια της περιοχής και τα σπήλαια διοργανώνει ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Πρωτέας" και τον ΕΟΣ Κοζάνης.
Το Σάββατο 27 Απριλίου (8μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των φαραγγιών της περιοχής ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση – ενημέρωση για την προστασία των σπηλαίων. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση φωτογραφίας.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Σε κυβέρνηση τραπεζιτών είμαστε όλοι επίορκοι"



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α.  Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ


Σε κυβέρνηση τραπεζιτών είμαστε όλοι επίορκοι
Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις των κυβερνητικών, οι Έλληνες χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
-Επίορκοι, τεμπέληδες, βύσματα: Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
-Φοροφυγάδες, κλέφτες, απατεώνες: Αυτοί είναι οι γιατροί, υδραυλικοί, δικηγόροι, μηχανικοί, ταξιτζήδες, μικροεπιχειρηματίες και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες.
-Διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, λαμόγια: Αυτοί είναι συνολικά όλοι οι έλληνες εργαζόμενοι κατά Πάγκαλο και Γ. Παπανδρέου.

"ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ" από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



Πρόσκληση Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013
Ώρα 8.00 μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Θεατρική Παράσταση
«Καλά Ξεμπερδέματα»
Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
Είσοδος 2 Ευρώ
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Σκατά με φράουλες

Εννοείται πως μποϊκοτάρουμε τις φράουλες της Μανωλάδας. Όμως δεν πρέπει να ανακαλύψουμε και άλλες ανάλογες περιπτώσεις, πριν απλωθεί η γάγγραινα; Και να μποϊκοτάρουμε την εκμετάλλευση και τη σκατίλα απ' όπου κι αν προέρχεται.
Και να ξεκινήσω από την εκστρατεία για τα ελληνικά προϊόντα που μας μπέρδεψε. Και γεμίζουν οι συσκευασίες με ελληνικές σημαιούλες και μόλις τις βλέπουμε αρπάζουμε το προϊόν με αγάπη και στοργή, σα να το έφτιαξαν τα χεράκια της μανούλας μας. Έχουμε μάθει αν φτιάχτηκε κάτω από συνθήκες Μανωλάδας;

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης: Ίδια γεύση εγκατάλειψης



  • Ξηλωμένα μεταλλικά καθίσματα (πάνω από 20) ,
  • Ασυντήρητες ξύλινες κερκίδες και κεντρική σκηνή,
  • Σπασμένα κάγκελα,  
  • Βανδαλισμοί όλων των ειδών, κυρίως στους βοηθητικούς χώρους,
  • «Παγίδες» σε .. ποικιλία μορφών, έτοιμες να προκαλέσουν ατύχημα σε ανύποπτα παιδιά
Αυτή ήταν η εικόνα του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου που αντίκρισαν οι ομάδες εθελοντών της Οικολογικής Κίνησης, της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη- Τόπος να ζεις», του Δικτύου Pro-tasis, καθώς και μαθητές – δάσκαλοι του 9ου  Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου, οι οποίοι καθάρισαν το χώρο εντός και εκτός του θεάτρου στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας “let’s do it”. 

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση



Την Τετάρτη 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της Π.Κ. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του δημοτικού αναψυκτηρίου στο πάρκο του Αγ.Δημητρίου στην Κοζάνη στις 8μμ. και καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση.

                                                                                        Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ο Δήμαρχος για τα γεγονότα στο Βελβεντό

στο Δημοτικό Συμβούλιο




Γέρνω δεξιά!

Τα μεγάλα μυαλά ασχολούνται με ιδέες
τα μεσαία με προβλήματα
και τα μικρά …με τους άλλους
(Ρήση γραμμένη στο Facebook)
από το PHEME.GR
 
Από τη στιγμή που το διάβασα, ασυναίσθητα, ανεβοκατεβαίνουν στο μυαλό μου slides με φωτογραφίες προσώπων και η λίστα της κατηγοριοποίησης μεγαλώνει.
Στην αρχή, από επιλογή πέρασαν γνωστοί, φίλοι, συνάδελφοι, και γενικά άτομα του περιβάλλοντός μου, άνθρωποι που συναντώ, συναναστρέφομαι και τους τρώω καθημερινά στη μάπα.
Ο πίνακάς μου ανισοσκελής μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Άρχισα να γέρνω στα δεξιά!

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση LET’S DO IT GREECE στο Μικρόβαλτο!




Οι Μικροβαλτινοί ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα για την εθελοντική δράση LETS DO IT GREECE την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και καθάρισαν δεξιά και αριστερά του δρόμου από την είσοδο του π. δήμου Καμβουνίων -της Κατερίν(α)ς το Λάκκο- μέχρι την είσοδο του Μικροβάλτου, διαδρομής 5 χλμ.

Περιβαλλοντική δράση στα πλαίσια της ημέρας LET’S DO IT στο Δήμο Σερβίων -Βελβεντού




Φωτογραφίες και βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://vimeo.com/63996022 από την περιβαλλοντική δράση που πραγματοποίησαν μέλη της εθελοντικής ομάδας "Σέρβια Εν Δράσει" του Συλλόγου "Ποδηλάτες Σερβίων" και του Συλλόγου "Ορειβατών Πλατανορεύματος" στα πλαίσια της ημέρας LETS DO IT

Στον ΥΗΣ Ιλαρίωνα ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού και κλιμάκιο του δήμου



 
Στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη ΔΕΗ ΑΕ και στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μετά και τη δημιουργία της νέας λίμνης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά την επίσκεψη του στον ΥΗΣ Ιλαρίωνα. 

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΛΗΤΕΣΣΣΣ

Πέρασαν τροπολογία που απαλλάσσει τους τραπεζίτες για τα δάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Τροπολογία-σκάνδαλο για τα δάνεια των κομμάτων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε καταγγελία για φωτογραφική τροπολογία -σκάνδαλο για τη χρηματοδότηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πέρασε στη Βουλή με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας προέβη τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως σημειώνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επίμαχη τροπολογία πέρασε την περασμένη Πέμπτη, πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία για τον επενδυτικό νόμο, "όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται και να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία".

το Spiegel τα λέει αυτά;

αυτά είναι πισώπλατα μαχαιρώματα στον επιτετραμμένο σας τον Αντωνάκη
 Ολόκληρο το κείμενο του Spiegel online για τις Γερμανικές οφειλές
Πόρισμα της κρυφής έκθεσης της Αθήνας: Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα επανορθώσεις
Η έκθεση παραμένει προς το παρόν top secret -σύντομα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μεγάλο εκνευρισμό: Σε 80 σελίδες επεξεργάζεται μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την Ελληνική Κυβέρνηση τα πιθανά αιτήματα της χώρας για πολεμικές αποζημιώσεις απο τη Γερμανία.
 Αλλά η ηγεσία στην Αθήνα διστάζει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Σερβίων



Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Σερβίων που ξεκίνησαν και πάλι τον περασμένο Νοέμβριο μετά από διακοπή δέκα περίπου ετών.  Για την εξέλιξη των εργασιών ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο μαζί με τον Αντιδήμαρχο  Νικόλαο Λαζαριώτη την Πρόεδρο της Δ.Κ. Σερβίων Νατάσα Αλεξοπούλου και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

"Πράσινο" χωριό η Ελάτη




Στο πρόγραμμα "Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες Κοινότητες" η Τ.Κ. Ελάτης του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού.



Στην ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Τ.Κ. Ελάτης και γενικότερα για τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού - σχετικά με την ένταξη της Ελάτης στο πρόγραμμα ΄΄Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες Κοινότητες΄΄ - αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος. 

αυτή είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ που ευαγγελίζονται

ΑΡΣΕΝΙΚΟ 49.000 φορές πάνω από το όριο!

Τα ρέματα, που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας, έχουν τεράστια περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες
Των Ντίνας Δασκαλοπούλου και Νίκου Φωτόπουλου (από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν χτες στα γραφεία της «Εφ.Συν.» από την Ολυμπιάδα. Οι φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς από ρέματα που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έφτασαν σε εμάς την ώρα που η διοίκηση της «Ελντοράντο» έδινε συνέντευξη Τύπου, φρουρούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. «Σας φέρνουμε αποδείξεις για το πώς εννοεί την περιβαλλοντική προστασία η “Ελντοράντο”», μας λέει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, ενώ παραθέτει ντοκουμέντα.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης σύμμαχος στον αγώνα κατά της φτώχειας



Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης νιώθει την ανάγκη να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μικρασιατικό Σύλλογο Π.Ε. Κοζάνης για την προσφορά μεγάλης ποσότητας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών, των περισσοτέρων από 100 μαθητών που φοιτούν στο Ελεύθερο Σχολείο της.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η επανάσταση των σιωπηλών.

Του Γιώργου Γραμματικάκη

Οι Σειρήνες όμως έχουν ένα όπλο πιο φοβερό και από το τραγούδι: τη σιωπή τους. Και πιθανότερο, παρόλο που δεν έτυχε ποτέ, θα ήταν να γλιτώσεις από το τραγούδι τους, παρά από τη σιωπή τους.[Φραντς Κάφκα, Η σιωπή των σειρήνων]

Η επανάσταση που οραματίζομαι θα είναι μια επανάσταση των σιωπηλών. Δεν θα έχει σημαίες αναπεπταμένες, συνθήματα και ιδεολογικές διακηρύξεις. Θα είναι μια επανάσταση βουβή, που θα στηρίζεται απλώς στην αλληλεγγύη των βλεμμάτων. Θα ξεκινήσει από την απόλυτη, την οργισμένη σιωπή, και θα αποδώσει στον άνθρωπο ό,τι στερήθηκε, ό,τι ονειρεύθηκε, ό,τι ζήτησε με κραυγές -πριν επιλέξει τη σιωπή.

ΧΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ